Dinamičan program HSF-a: danas izložba, predavanje, radionice, koncert

Dinamičan program HSF-a: danas izložba, predavanje, radionice, koncert

0
Podijeli

Izložba posvećena legendarnom jugoslovenskom i slovenačkom strip crtaču Mikiju Musteru i koncert benda Acoustic Therapy događaji su koji će obilježiti ponedeljak na Hercegnovskom strip festivalu, uz crtanje za fanove, prodaju suvenira i berzu stripova.

Ovogodišnje izdanje HSF-a juče je zabilježilo rekordnu posjetu, a svi koji nisu stigli da dobiju crtež nekog od dvanaest specijalnih ili nekoliko desetina drugih gostiju festivala, svoju zbirku mogu da uveličaju i danas od 10 do 19 sati ispred kafea Atelje.

Picerija i restoran

Podjećamo, crtanje za fanove je besplatno. Tiraži postera koji su hit među Hercegnovljanima i gostima dopunjeni su, a ljubitelji devete umjetnosti obradovaće se što će se među suvenirima HSF-a u prodaji naći i kalendari za 2019. godinu, sa motivima sa postera, kao i nova kolekcija majici.

Stalni gost Hercegnovskog strip festivala, Istok Sitar, u Dvorani Park u 19 sati, održaće predavanje uz izložbu radova Mikija Mustera, slavnog Slovenca starijim generacijama poznatog po stripu Zvitorepec. Muster, crtač, animator i vajar, u Njemačkoj se proslavio snimanjem crtanih filmova o detektivu Nicku Knattertonu, a srednja generacija sjetiće ga se i po mnogim animiranim reklama, naprimjer za žvake Čunga Lunga i Visoki C.

Dan će zaokružiti koncert benda Acoustic Therapy, u kafeu Atelje od 22 sata. Ovu grupu, omiljenu među novskom publikom, čine dvojica sjajnih hercegnovskih muzičara –  Marko Vlahović i Goran Gump Forrest Milojević uz podršku vrhunskog muzičara iz Kotora, Dragana Ivanovića.

U osnovnim školama “Dašo Pavičić” i “Milan Vuković” danas će biti održane i radionice stripa, pod vođstvom nekoliko najznačajnijih strip pedagoga u regionu – Tihomira Tikulina (Zagreb), Vlade Vesovića (Beograd), Filipa Andronika (Sarajevo) i osnivača HSF-a, Nikole Ćurčina.

Hercegnovski strip festival traje do 12. septembra.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code