Dio puta Zelenika – Sasovići rizičan, ali biće saniran, čim stane bura

Dio puta Zelenika – Sasovići rizičan, ali biće saniran, čim stane bura

3
Podijeli

Na dionici puta Zelenika – Sasovići, na sred kolovoza, pojavila se ogromna rupa zbog koje je saobraćaj praktično onemogućen. Mještanin koji ukazuje na taj problem obratio se, tvrdi, direktno Komunalnoj policiji, ali još niko ne reaguje. Takvih rupa, kako je kazao, ima duž cijelog puta do Sasovića, ali ova je najveća i predstavlja opasnost, jer je duboka.

put-zelenika-sasovici-rupeSanacija lokalnih puteva u Opštini Herceg Novi uslijediće od sljedeće godine, najavio je  nedavno sekretar za komunalne djelatnosti i ekologiju, Ilija Peulić. Međutim, neke putne dionice ne mogu toliko dugo čekati na sanaciju, kako zbog frekventnosti tako i zbog stanja u kojem se nalaze.

Picerija i restoran

Mještani Zelenike tvrde da su put ka Sasovićima oštetili radnici preduzeća “Stambeno komunalno” prije 15-ak dana, u namjeri da tu postave saobraćajni znak, koji se sada nalazi bačen u šiblje pored puta. Iz Zelenike za Sasoviće može se još jednim putem, ali ta dionica je za nekoliko kilometara duža, mada u nešto boljem stanju.

Sekretar za komunalne djelatnosti i ekologiju, Ilija Peulić do sada nije bio upoznat sa ovim problemom.

– Prvi put čujem za to, vjerujte mi. Ali to može lijepo da posluži kao sugestija. Poslaćemo Komunalnu policiju da vidi o čemu se radi i napravi zapisnik – obećao je Peulić.

Rukovodilac sektora za održavanje puteva i vodotokova u preduzeću “Stambeno komunalno”, Dragan Mitrović je kazao da je ovo preduzeće upoznato sa stanjem u toj ulici, u kojoj je asfaltiranje planirano, ali je odloženo.

– To su rupe koje su iskopane da bi se asfaltiralo, ali pošto je juče i danas velika hladnoća, to nije urađeno. Ulica je pripremljena za asfaltiranje, dolazi asfalt iz Budve i biće asfaltirano sjutra, ako ne bude jaka bura i hladnoća – daje rješenje Mitrović.

On je za Radio Jadran kazao da su čunjevi i znakovi o radovima na putu bili postavljeni ispred svake rupe, ali da se čeka asfaltiranje, koje nije moguće uraditi ukoliko je temperatura niža od 7 stepeni celzijusa.

Kad je riječ o bačenom znaku, Mitrović navodi da “Stambeno-komunalno” ne može da upošljava i stražare ispred svakog postavljenog znaka, te da su u ovom slučaju nemoćni.

3 Komentari

  1. Komunalna ne može da stigne,većinom su mlade žene i one ne idu u zabačene krajeve,uglavnom se pije kafa u gradskim gnijezdima.Došli bi da ima potrebe,ali pošto znaju da ne moraju preletite nekako,kao i mi kad kiša pada,a bazeni se prazne niz put,jer kanalizacija nije još u planovima koji su planirani .

  2. Put je bio oštećen a prije petnaestak dana radnici Stam.kom.preduzeća su produbili i proširili rupe i ” pripremili” ih za asfaltiranje. Sad kad su se napunile vode od kiše više ne znaš ni đe su rupe ni kuda da prolaziš a da ne oštetiš auto. Treba štetu naplatit pa da vidiš kako bi se ubuduće rupe pripremale kad treba.Narod naučio da trpi pa se radi ko što i kako hoće.

Ostavite komentar

*

code