Početna Društvo Direkcija festivala: Izmjena završnice 51. Praznika mimoze radi sprječavanja širenja korona virusa

Direkcija festivala: Izmjena završnice 51. Praznika mimoze radi sprječavanja širenja korona virusa

4

U svijetlu aktuelnih dešavanja, a poštujući zvanične preporuke o izbjegavanju masovnih okupljanja u cilju sprječavanja širenja korona virusa (COVID-19), Direkcija 51. Praznika mimoze donijela je odluku o otkazivanju najvećeg dijela programa završnice festivala.

Kako je saopšteno, programi u kojima je planirano učešće gostiju iz drugih država, kao i oni za koje je najavljeno da će privući veliki broj gostiju iz zemalja regiona otkazani su – međunarodna karnevalska povorka, koncert Željka Joksimovića, međunarodni susret duvačkih i mažoret orkestara, Novska spenza, boks turnir Zlatna mimoza 2020, kao i ranije odložena dječija Cvjetna povorka.

Praznik mimoze će biti zatvoren u petak, 13. marta od 18 časova defileom tri bleh orkestra i mažoretki od Dvorane Park do Trga Nikole Đurkovića, gdje će biti održano tradicionalno suđenje Karnevalu.

Pored toga, biće održano gastro veče Dani Beograda u Gradskoj kafani 12. i 13. marta sa početkom u 20 časova, a međunarodni teniski turnir Zlatna mimoza 2020. biće igran bez prisustva publike.

Kako ističu u Direkciji, na lokalnom nivou se prati situacija i postupa u skladu sa zvaničnim preporukama javnih i zdravstvenih institucija.

Namjera organizatora je da otkazani koncert Željka Joksimovića bude održan u narednom periodu, kada se steknu uslovi za nesmetano organizovanje masovnih javnih okupljanja, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena, saopšteno je iz Direkcije.

4 Komentari

  1. Dostojanstveno otkažite sve programe i završite ovogodišnju mimozu. Ovi orkestri i krkanluk kafanski nije otkazan da bi neko uzeo pare na koje je računao s početka mimoze ali ga korona omela.Joksimoviću zahvalite neka sjedi dje je.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code