DIREKTOR INSTITUTA IGALO, ZORAN KOVAČEVIĆ, PODNIO OSTAVKU

DIREKTOR INSTITUTA IGALO, ZORAN KOVAČEVIĆ, PODNIO OSTAVKU

360
0
Podijeli

zoran kovacevicOno što se već izvjesno vrijeme u novskoj javnosti nagađalo o smjeni u vrhu Instituta Igalo, događa se. Poslije godinu i dva mjeseca na čelu Instituta dr Simo Milošević, mr Zoran Kovačević je podnio ostavku Odboru direktora. Zašto je to uradio, Radio Jadran je pitao, još koji dan aktuelnog izvršnog direktora Instituta, mr Zorana Kovačevića:
– Nije se deslio ništa spektakularno. Uradio sam to iz objektivnih razloga, sam i nema prostora za posebne komenatre – kaže Kovačević.
Na pitanje u kakvom je stanju danas Institut u odnosu na vrijeme prije njegovog dolaska, on je ponovio da je u 2012. napravljen napredak u poslovanju. – Smanjili smo gubitak za 600 hiljada eura, a Komisija za hartije od vrijednosti je objavila da smo za prvih 6 mjeseci u 2013. godini imali bolji rezultat za 400 hiljada eura, odnosno da smo nastavili sa smanjenjem gubitka i to na osnovu povećanja prihoda. Taj trend se nastvalja. Posljednji pokazatelji govore da je do 31. jula bilo 5300 noćenja više u odnosu na uporedni period prošle godine.
Kovačević smatra da je najveći uspjeh u proteklih godinu taj što je plata bila redovna za 800 zaposlenih, sa porezima i doprinosima i što je izmiren zasotali dug za poreze i doprinose od 800 hiljada eura. Tako su stvoreni uslovi da zaposleni imaju sva prava koja im zakon garantuje iz radnog odnosa.
Iako više neće biti na čelu kuće, na pitanje kako vidi Institut, Kovačević navodi da je uvjeren u njegovu dobru budućnost.
– Institut Igalo je dobra firma, koja ima kvalitetan proizvod i kolektiv i koja ima budućnost na svjetskom tržištu zdravstvenog turizma.
A šta planira?
– Ostaću sigurno još neko vrijeme u Institutu da pomognem u realizaciji poslovnih planova i nadam se da ću imati više vremena da završim doktorat iz oblalsti turizma, započet prije dvije godine.
Radio Jadran saznaje da će i zvaničnno preksjutra na sjednici Odora direktora biti razmatra ostavaka Kovačevića, a na njegovo mjesto u ime vlasnika, koji kontrolišu 56 odsto kapitala, Vlade i fondova, biće predložen Zoran Bošnjak akatuelni predsjednik OO DPS-a u Herceg Novom.
Ministar Branimir Gvozdenović kazao je juče novinarima u Herceg Novom da se smjena na čelu ove ustanove radi sa ciljem optimizacije sistema, koji bi trebalo da bilježi mnogo bolje rezultate od dosadašnjih. On očekuje narednih mjeseci dodatna interesovanja partnera za Institut Igalo, uprkos dosadašnja propala tri tendera za privatizaciju. Najavio je novi tender za par mjeseci.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code