Početna Turizam DIREKTORI PRIMORSKIH TURISTIČKIH ORGANIZACIJA U HERCEG NOVOM

DIREKTORI PRIMORSKIH TURISTIČKIH ORGANIZACIJA U HERCEG NOVOM

0

 

hn sa mora2Na novskom Škveru na radnom sastanku okupili su se direktori TO primorskih opština, Kotora, Tivta, Budve, Ulcinja i grada domaćina.
Ovo je nastavak dobre prakse da se predstavnici TO sastaju svaka tri mjeseca oko eventualnih nastupa na predstojećim sajmovima turizma, mada domaćini iz TO Herceg Novi nijesu htjeli da se medijski isprati ovaj događaj, već su poslali saopštenje.
– Tema današnjeg sastanka u Herceg Novom je zajednički nastup na predstojećim sajmovima turizma i turističkim prezentacijama u toku 2013. god. Cilj zajedničkih nastupa jeste što bolja promocija gradova kao turističkih destinacija sa crnogorskog primorja, kao i racionalizacija troškova samih nastupa. Tako je u toku 2012. god. zajednički nastup LTO-a sa crnogorskog primorja ostvaren na renomiranim sajmovima u regionu i Evropi (Budimpešta, Varšava, Niš, Novi Sad, Prag, Bratislava) – navodi se u saopštenju.
Turistička organizacija Herceg Novi je učestvovala zajedno sa ostalim LTO sa crnogorskog primorja na zajedničkom štandu na sajmovima turizma u: Budimpešti, Varšavi, Nišu i Novom Sadu.
Zaključeno je da direktori LTO-a sa Crnogorskog primorja predlože Izvršnim odborima i Skupštinama da nastupe zajednički na svim sajmovima turizma koji se organizuju u većim gradovima bivše Jugoslavije tj. u regionu: Ljubljana, Sarajevo, Budva, Niš, Skoplje, Tuzla, Banja Luka, Novi Sad i Kragujevac, zatim u Bratislavi, Pragu, Budimpešti, Varšavi, Bukureštu i Riminiju.
Takođe biće predložen i nastup u okviru organizovanih štandova NTO u sledećim gradovima: Istanbul, Cirih, Milano, Beograd, Berlin, Moskva, Kijev, Pariz, London, Frankfurt i Barselona.
Sledeći sastanak najavljenjen je u Tivtu.
Inače, direktor TO Kotor Mirza Krcić potvrdio nam je da je bilo riječi i o protekloj sezoni, koja u Kotoru ne posustaje. Broj kruzera koji stižu u kotorsku Luku i dalje je impozantan, pa će samo tokom novembra uploviti još dest brodova, a poslijednji će biti 23.novembra.
Krcić kaže da već imaju najave za maj i to je ono što ohrabruje ovu TO. Za prvih deset mjeseci u kotorsku luku su uplovila 324 broda koji su doveli preko 233 hiljade putnika.
Povećanje dolazaka brodova je za 8 odsto a putnika za 28 odsto u odnosu na prošlu godinu. Kada je riječ o jahtama, u kotorsku luku je uplovilo oko hiljadu ipo ovih plovila, što predstavlja povećanje za 18 odsto.
U Turističkoj organizaciji se prilagođavaju produžetku sezone pa će lokalitet Rimskih mozaika biti otvoren dijelom i u zimskom periodu, prvi put i to od 9-15 časova. Jer, postoji veliko interesovanje turističkih agencija iz Dubrovnika za obilazak mozaika i tokom zime.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code