Početna Oko nas Budva Diskoteke i privremeni objekti u Budvi ostaju do oktobra

Diskoteke i privremeni objekti u Budvi ostaju do oktobra

8

Budvanske diskoteke Maltez, Trokadero, Ambiente, Paris, Rafaelo i Majami, kao i privremeni objekti ispod Pošte ostaće još ovu sezonu, odnosno do 1. oktobra.

FOTO: RTV Budva

To će, kako je Pobjedi kazao ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, predložiti na kolegijumu u utorak, 30. aprila, a što će najvjerovatnije biti usvojeno.

– Ušli smo u sezonu tako da mislim da priča o uklanjanju nije svrsishodna. Kada prikupimo sva mišljenja, na kolegijumu u utorak ću predložiti da svi otvoreni šankovi (diskoteke) ostanu još ovu sezonu, uz sve uslove koje smo im dali, a zbog istog odnosa prema svima to će važiti za kompletnu zonu ispod Pošte – rekao je Radulović i dodao da tu stoje već 30 godina i nije problem da ostanu do oktobra.

Kazao je da je očekivao mnogo jasniji stav od opštine Budve.

– Restriktivno smo nastupili prema privremenim objektima ne zbog toga što smo imali bilo što protiv bilo koga, već što smo smatrali da određeni vid ponude nije primjeren mjestu. Imajući u vidu da se u pojedinim opštinama mijenjala vlast, slušali smo disonantne tonove o njihovim potrebama prije ili kasnije, a uvijek uvažavajući mišljenje lokalnih uprava smo krenuli u izmjene programa privremnih objekata – istakao je Radulović i podsjetio da su do 10. avgusta prošle godine svi zainteresovani korisnici privremenih objekata mogli da traže nove lokacije.

Dio njih to nije uradio, pa su im produžili rok u predsezoni i na osnovu toga napravili nacrt programa privremenih objekata, koji su proslijedili na mišljenje opštinama, Direktoratu za zaštitu životne sredine, Upravi za zaštitu kulturnih dobara i Morskom dobru.

– Mišljenje smo dobili od većine opština, a iz Budve je bilo prilično paušalno, pa se još jednom pokušala ispolitizovati čisto tehnička stvar kazao je Radulović i istakao da je bitno što su se i hotelijeri složili da privremeni objekti ostanu do oktobra, a potom će biti zamijenjeni promenadom od Avale do Zavale – kazao je Radulović.

8 Komentari

 1. Ko je veci s**** ? Drzava ili Opstina ?
  Pih onima sto su drzali male radnjice na buvlajku ste ukinuli a ovima mafijasima , spijunima i ostalim hostaplerima koji su milione zaradili drzeci lokale na tudjem ko zna koliko vec ste ostavili da se nasklepaju para jos jednu sezonu.
  Zna li se ko je vece **** politicko u ovoj drzavi ?

  5
  1
 2. Demokrate i Becic kad mi je pruzao ruku nije rekao da ce mi ukinuti pravo na rad zato demokrate treba poslati u istoriju i zaboraviti ih kao ruznu proslost za nauk drugima ne moze se jedno pricati u predizbornoj kampanji a kad se zajase na vlast sasvim suprotno.

 3. Nevjerovatno, ali administracija je postupila logično, a ne birokratski. A vlasnici diskoteka bi bili zadnja g. ako ne bi sami srušili u oktobru.

  11
 4. Bravo za morsko dobro. Realno je da se zakupcima da odredjeni prelazni period kako bi resili svoja egzisticiona pitanja. Iz razloga toga zakupcima privremenih i stalnih objekata i privatnim izdavaocima lokacija predlazem da posete fejzubuk stranicu udruzenje preduzetnika NVO “setaliste pet Danica” Herceg Novi i da ukoliko prepoznaju svoj interes lajkuju stranici ili se jave u inbox kako bi mogli i politicki da se organizujemo da ne dodjemo u situaciju kao ove godine da drugi odlucuju o nasoj egzistenciji i pravu na rad, nego da se mi sami politickim organizujemo i politickim sredstvima izlaskom na izbore u opstini Herceg Novi borimo za nasa prava. U to ime vas pozdravljamo.

  5
  11

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code