Početna Izdvojeno Djeca Herceg Novog ispunila 100 upitnika za turistički projekat WONDER

Djeca Herceg Novog ispunila 100 upitnika za turistički projekat WONDER

3

Fakultet za menadžment Herceg Novi je na osnovu inputa djece fokus grupa i odgovora iz upitnika, izradio konačni izvještaj o uključenosti djece na lokalnom nivou u sklopu projekta WONDER-Child Friendly Destinations i predao Turističkoj organizaciji sva potrebna dokumenta.

Jedna od aktivnosti projekta je uspostavljanje WONDER dječjih grupa i prikupljanje povratnih informacija u kojima djeca predlažu ideje za poboljšanje kvaliteta života u gradu.

„Upitnici su izrađeni za djecu školskog uzrasta 10-14 godina. Fakultet za menadžment Herceg Novi je analizirao podatke iz 100 upitnika koji su podijeljeni djeci i sažeo sve informacije koje su djeca pružila. Takođe, shodno epidemiološkim mjerama, organizovali su fokus grupe sa djecom kako bi se prikupilo više podataka“, saopšteno je iz TOHN.

Podsjećamo da je u okviru drugog poziva za prijedloge projekata kroz Jadransko-jonski transnacionalni program, Turističkoj organizaciji Herceg Novi u avgustu prošle godine odobreno 122.840 € za realizaciju projekta „Wonder“.

Glavni cilj projekta je povećanje atraktivnosti i konkurentnosti destinacija iz Jadransko-jonske regije kroz child-friendly i family koncept, te podrška održivom turizmu na osnovu novih, inovativnih metoda.

Vodeći partner je Opština Fano – Italija, a partneri na projektu, osim Turističke organizacije Herceg-Novi su: Opština Cervia – Italija; Opština Velenje i Razvojni centar Novo Mesto – Slovenija; Opština Zapadna Achaia i Opština Preveza – Grčka; Opservatorij za dječija i omladinska prava – Albanija; Grad Novigrad i Razvojna agencija Grada Dubrovnika – Hrvatska.

Projekat traje 24 mjeseca i biće finansiran u okviru drugog prioriteta programa (2.1) „Održivi region“.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code