Početna Društvo Djeca iz vrtića “Naša radost” upoznala rad Odjeljenja granične policije

Djeca iz vrtića “Naša radost” upoznala rad Odjeljenja granične policije

3

Mališani predškolske ustanove „Naša radost“iz Herceg Novog, sa vaspitačicama Anđelom Šoškić, Tamarom Živanović i Tamarom Vuković posjetili su danas granični prelaz Debeli brijeg, u okviru projekta „Rad granične policije u zajednici“.

Kako je saopšteno iz Centra bezbjednosti Herceg Novi, granični policajci Milutin Leković, Petar Krivokapić i kontakt policajac Dragoslav Vlaović objasnili su djeci osnove rada na graničnom prelazu, pokazali tehnička sredstva koja se koriste na poslovima granične kontrole kao i način na koji se obavlja kontrola putnika i robe.

Djeca su obišla i Carinsku ispostavu i špedicije koje se nalaze na graničnom prelazu Debeli brijeg.

– Iako je riječ o djeci predškolskog uzrasta, pokazali su veliko interesovanje za rad granične policije, postavljajući veliki broja pitanja iz svih oblasti rada, kroz druženje i razgovor sa policajcima – navodi se u saopštenju.

Cilj današnje aktivnosti je izgradnja povjerenja i partnerskog odnosa sa lokalnom zajednicom, kao i razvoj svijesti kod djece da je granična policija u službi građana, te da sve aktivnosti sprovodi kako bi zaštitla građane i stvorila bezbjedan ambijent za život i rad.

Odjeljenje granične bezbjednosti Herceg Novi, uz obavljanje redovnih aktivnosti i zadataka, kroz svakodnevnu komunikaciju sa građanima i lokalnom zajednicom stvara partnerske odnose i bezbjedan ambijent za život i rad.

3 Komentari

 1. Divno,hvala vaspitacima sto imaju ideje i
  nadju nacina.
  Povedu djecu, gdje mi zaposleni roditelji ne
  stignemo da obidjemo.
  A vredno je paznje.
  Hvala granicnoj sluzbi sto je prihvatila malisane.

  6
  2
 2. Sve pohvale za rad ove tri vaspitačice jer našu djecu svuda vide i upoznaju sa društvenim životom. Sve najbolje njihovom budućem radu svaka čast

  11
  4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code