Početna Društvo Djeca iz vrtića u Vatrogasnom domu: Šta je vatrogasna služba, a šta...

Djeca iz vrtića u Vatrogasnom domu: Šta je vatrogasna služba, a šta vanredna situacija?

11

Mališani iz Područne jedinice vrtića Naša radost sa Tople, njih 30-ak, obišli su danas Vatrogasnu jedinicu i Područno odjeljenje Direktorata za vanredne situacije u Meljinama.

Djeca su se upoznala sa aktivnostima i opremom koju koriste vatrogasci, dok su im iz  Direktorata objašnjavali  pojam vanrednih situacija.

Tako su djeca imala priliku da vide protivpožarnu opremom i razvalne uređaje koji se koriste prilikom spasavanja ljudi iz automobila. Demonstrirana je upotreba velikog vazdušnog jastuka, a dvojica pripadnika Službe zaštite i spasavanja skakala su, demosntrirajući akciju,  sa sprata vatrogasnice na „jastuk“.

Poseban doživljaj za mališane bila je vožnja velikim vatrogasnim džipom oko kružnog toka.
U sklopu posjete domu, djeca su obišla i Područnu jedinicu Direktorata za vanredne situacije. Načelnica, Lidija Kolar Petrone upoznala ih je sa pojmom vanredne situacije i vrstama, objašnjavajući i kako bi trebalo da se ponašaju u slučaju neke od njih. Podijeljeni su im i flajeri radi edukacije i ponašanja u slučaju požara, kao i flajeri za prije, tokom i nakon poplava. Riječ je o flajerima koje je Direktorat izradio u sklopu kampanje „Budi spreman, smanji rizik“.

11 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code