Početna Kultura Djeca KUD-a “Sloga” igraće u Francuskoj

Djeca KUD-a “Sloga” igraće u Francuskoj

1

Tokom popodneva 25 članova dječijeg izvođačkog ansambla KUD-a “Sloga” iz Đenovića, umjetnički rukovodilac Željka Moskov, učiteljica narodnih igara Angelina Milinović i predsjednica društva, Ankica Vujnović kreću za Pariz. U Glavnom gradu Francuske boraviće pet dana. Publici će se predstaviti u subotu, 23. marta, koreografijama: “Igre iz Boke” , “Igre iz Crne Gore” , “Igre iz Posavine” i “Ženske igre iz Povardarja”.

Djeca će biti smještena kod porodica, iz bivših jugoslovenskih republika, članova KUD-a “Mladost”, koji su domaćini i organizatori nastupa. U troškovima puta su učestvovali i roditelji, jer Društvo u svom fondu (onom koji puni svojim aktivnostima) nije imalo dovoljno novčanih sredstava.

Po povratku ih čeka realizacija koncerta dječijih ansambala “Dvjesta pupoljaka”, koji će upriličiti 30. marta u 18:30h u Dvorani “Park”. Prošle godine gosti koncerta su bili KUD-ovi iz Boke, a ove godine pomjeraju granicu i ugostiće KUD “Aluminijum” iz Podgorice, KUD “Sava Vladislavić” iz Gackog, HKUD “Sv. Ante – CIM” iz Mostara i KUD “Stari grad” iz Lukaveca (Velika Gorica).

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code