Djeca “oživjela” Gradski muzej Mirko Komnenović

Djeca “oživjela” Gradski muzej Mirko Komnenović

2
Podijeli

djeca u muzeju 1Ovih dana se iz dvorišta i zgrade Gradskog muzeja Mirko Komnenović čuje dječji žamor i smijeh. Lijepo jesenje i zimsko vrijeme omogućilo je učestale organizovane posjete Muzeju nastavnika i đaka hercegnovskih osnovnih škola. Od početka oktobra Muzej je posjetilo preko petsto klinaca i klinceza.
Kroz nastavni plan i program najmlađima je omogućeno da se upoznaju sa dijelom kulturnog naslijeđa grada. Iako tek na početku školovanja, po riječima kustosa i vodiča muzeja, Viktora Varge, djeca pokazuju veliko interesovanje za predmete koji se mogu vidjeti u stalnoj postavci.
djeca u muzeju 2– Za pohvalu je odnos nastavnog kadra osnovnih škola koji su prepoznali važnost upoznavanja naših najmlađih sa kulturnom baštinom i ovakve posjete uvrstio u dio nastavnog programa – ističe kustos, arheolog Viktor Varga.
U planu je ostvarivanje veće saradnje sa hercegnovskim osnovnim i srednjim školama radi boljeg upoznavanja mladih sa kulturnim naslijeđem Herceg Novog.

djeca u muzeju 3

2 Komentari

  1. Nije vijest da su djeca došla u muzej.Vijest je da su tamo zatekli nekoga kad su došli.Je li im kustos pokazao onaj top koji je izvađen na Rose?To je pravi odnos prema kulturnoj baštini.

Ostavite komentar

*

code