Početna Društvo DJECI SA TEŠKOĆAMA U RAZVOJU POMOĆ U NASTAVI PRUŽAĆE 28 ASISTENATA

DJECI SA TEŠKOĆAMA U RAZVOJU POMOĆ U NASTAVI PRUŽAĆE 28 ASISTENATA

0

Ove godine biće nastavljeni javni radovi, za personalne asistente i asistente u nastavi za djecu sa teškoćama u razvoju, po Konkursu javnih radova Zavoda za zapošljavanje Crne Gore. Ministarstvo se pobrinulo da obezbjedi dodatna sredstva u iznosu od 30.800 eura za bokelsjke opštine, ističe koordinator javnih radova u Birou rada Herceg Novi, Đuro Beli Prijić.

– Na konkurs se javilo 13 izvođča radova, od toga broja su 12 školske i predškolske ustanove, zainteresovane za asistente u nastavi i jedna NVO za personalog asistetna. U toku je prijava, ugovori su već gotovi i očekuje se da asistenti počnu sa radom 4. seprembra – kaže Prijić.
Biće angažovano 28 lica u Herceg Novom, Kotoru i Tivtu, preko hercegnovskog Biroa rada. U Herceg Novom je 7 osnovnih škola i vrtića, u Kotoru i Tivtu po tri ustanove u kojima će djeci sa smetnjama u razvoju pomoć pružati asistenti.
Javni radovi trajaće četiri mjeseca, odnoso do kraja godine. Prethodno su sklopljeni ugovori o realizacjii finansiranju 4 javna rada koja su se odvijala od marta do maja, pa je u ovoj godini po Konkursu Zavoda aktuelno 17 javnih radova.
– Nezaposlena lica koja su na evidneciji, posebno ona koja se redovno prijavljuju treba da se jave kako bi se napravila lista sa koje će izvođači radova, u ovom slučaju obrazovne ustanove, obaviti odabir asistenata. To su, uglavnom, lica koja su pedagoške struke – navodi Prijić.
On dodaje i da su velike šanse da resorno Ministarstvo sistemski riješi pomoć u nastavi za djecu sa teškoćama u razvoju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code