Početna Oko nas Tivat Dječiji karavan kroz kulturnu baštinu u Tivtu

Dječiji karavan kroz kulturnu baštinu u Tivtu

0

Posjetom ambijentalnoj cjelini Gornja Lastva, crkvi Sv. Vid i etno zbirci u konobi kod Anđelka, u organizaciji tivatskog Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, izletom “Dječiji karavan kroz kulturnu baštinu” počelo je obilježavanje Novembarskih dana u susret Danu opštine Tivat.

Glavni akteri izleta bili su učenici JU SMŠ ”Mladost”, autori najboljih radova na literarnom i likovnom konkursu. Nakon prezentacije radova ispred kulturnog dobra, crkve Sv. Vid, učenicima koji su stihove posvetili Tivtu uručene su nagrade. Nagrađeni su: Veljko Hercegovac, Mia Kružić i Željko Čeprnić.
Pored talentovanih pisaca, radove su predstavili i talentovani slikari iste škole: Emilija Vrzić, Dragica Zeničanin i Mia Kružić.

Događaj su notama uveličale učenice JU Muzička škola Tivat, Biljana Matijević i Jovana Klakor.

Karavanu su prisustvovali i profesorica likovne kulture Milica Krivokapić i predstavnice Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, mr Dubravka Nikčević sa saradnicama Vesnom Radnjić, Ivanom Petković, Anom Ivanović i Tamarom Rakić.
Posjetu Gornjoj Lastvi učesnici karavana upotpunili su obilaskom etno zbirke u konobi kod Anđelka, gdje im je Dejana Stjepčević, turistička vodičkinja, prezentovala sadržaj zbirke.

Cilj dječijeg karavana je da se učenici kroz različite aktivnosti
upoznaju sa kulturnom baštinom, običajima i tradicijom grada u kojem
žive.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code