Početna Društvo Do 1. juna produžen rok zakupcima plaža da kupališta stave u funkciju

Do 1. juna produžen rok zakupcima plaža da kupališta stave u funkciju

7

Javno preduzeće Morsko dobro apelovalo je ponovo na zakupce da stave kupališta u funkciju, s obzirom da su, shodno ugovoru o korišćenju morskog dobra, bili dužni da to urade do 1. maja.

Pomoćnica direktora Morskog dobra, Iva Franeta, kazala je da su oni uzeli u obzir loše vremenske uslove tokom aprila, kao i tešku epidemiološku i finanansijsku situaciju, zbog čega je rok produžen do kraja maja.

“Još jednom pozivamo zakupce plaža da stave kupališta u funkciju, time što će postaviti plažni mobilijar, na propisan način vidno obilježiti ograđivanje vodene strane kupališta postavljanjem povezanih bova, bove, obezbijediti redovno održavanje čistoće, pripremiti objekte i organizovati spasilačke službe”, rekla je Franeta Mediabirou, prenosi MINA.

Ona je, u skladu sa protokolom Ministarstva zdravlja, pozvala sve korisnike da se pridržavaju jasno propisanih mjera u cilju suzbijanja pandemije koronavirusa, kako bi realizovali uspješnu turističku sezonu.

“Trudimo se da pružimo podršku svim zakupcima, imajući u vidu okolnosti koje smo naveli. Ukoliko zakupci ne stave kupališta u funkciju do određenog roka, smtraće se da su izvršili težu povredu ugovorenih obaveza, nakon čega slijedi opomena pred raskid ugovora”, objasnila je Franeta.

Morsko dobro je pozvalo građane da prijavljuju nepravilnosti koje se nalaze u zoni morskog dobra, putem zvanične Instangram stranice mosrkodobro.official i putem zvaničnog e-maila Javnog preduzeća za upravljanjem morskim dobrom Crne Gore.

7 Komentari

 1. Neka ih sredi onaj ko od njih ima koristi, čini mi se da privatnici nemaju ni od čega u ovakvome sistemu.Kolone inspekcija , kontrolora, komunalnih i ostalih živi od onih koji se muče.Propalo je sve şto je zamišljeno.Kad će počet da odlučuju oni koji bi da pošteno rade?

  5
  1
 2. Svake godine isto.Zadnjih 5 dana Maja obavjeste ih odnosno naloze im da sve zavrse ociste i opreme do 1 Juna.To samo dokazuje da nije uopste bitno ko je na vlasti jer je glupost vjecna!
  A za koga da spremaju?

  9
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code