Početna Društvo Do 1. novembra produžen rok za promjenu vlasništva na brojilima koja se...

Do 1. novembra produžen rok za promjenu vlasništva na brojilima koja se vode na preminula lica

2

Elektroprivreda Crne Gore obavještava korisnike brojila čije se vlasništvo vodi na preminula lica, posebno 5.000 korisnika koji su navedeni na spisku objavljenom na www.epcg.com i portalu elektronske uprave, da je zbog velikog interesovanja produžen rok za podnošenje zahtjeva sa 21. oktobra na 1. novembar, saopšteno je iz Elektroprivrede.

Spiskovi koji su objavljeni formirani su na osnovu odbijene tužbe sa razlogom “umrlo lice”, odnosno EPCG je informisana od nadležnih insititucija da se određeni broj brojila i dalje vode na preminula lica, a što nije u skladu sa zakonskim uslovima.. To znači da se radi o potrošačima koji imaju dug po osnovu utrošene električne energije i koji su za neizmirivanje istog utuženi. Broj potrošača koji nijesu izvršili promjenu naziva kupca, a što je njihova zakonska obaveza bez obzira na redovnost plaćanja računa, je mnogo veći.

Ova obaveza propisana je članom 206. Zakona o enegetici i članom 23. Opštih uslova za snabdijevanje električnom energijom: ‘’U slučaju smrti fizičkog lica kao kupca ili prestanka postojanja pravnog lica, nasljednici/pravni sljedbenici, dužni su da u roku od 90 dana od dana smrti fizičkog lica ili prestanka postojanja pravnog lica obavijeste pisanim putem snabdjevača I podnesu zahtjev za promjenu imena – naziva kupca električne energije’’.

Imajući u vidu veliko interesovanje za podnošenje zahtjeva i trenutnu situaciju sa pandemijom COVID 19, potrebnu dokumentaciju, skeniranu, moguće je, pored predaje na šalterima, poslati i na imejl adrese regionalnih centara: snabdijevanje.pg@epcg.com (za gradove Podgorica, Cetinje, Danilovgrad, Tuzi), snabdijevanje.bar@epcg.com (za opštine Ulcinj, Bar, Budva, Tivat, Kotor, Herceg Novi), snabdijevanje.bp@epcg.com (Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje, Berane, Rožaje, Plav, Petnjica, Andrijevica, Gusinje), i snabdijevanje.nk@epcg.com (Nikšić, Šavnik, Žabljak, Pljevlja). Kada se na osnovu dostavljene dokumentacije pripremi novi Ugovor o snabdijevanju, potrošači će biti pozvani da dođu i potpišu ugovor.

Upozoravaju se korisnici električne energije da će, ukoliko ne podnesu Zahtjev za promjenu imena-naziva kupca i ne zaključe Ugovora o snabdijevanju u naznačenom roku, Elektroprivreda pristupiti isključenju mjernih mjesta.

Spisak navedenih kupaca objavljen je na internet stranici kompanije www.epcg.com, portalu elektronske uprave i na oglasnim tablama lokalnih jedinca Snabdijevanja u gradovima gdje su registrovani vlasnici brojila. Potrošači sve informacije mogu dobiti putem call centra 19100 (pozivi ka ovom broju su besplatni iz svih mreža), putem imejl adrese call.centar@epcg.com (kao i prethodno navedenih imejl adresa), na zvaničnim profilima EPCG na fejsbuku i instagramu, kao i na šalterima EPCG, zaključuje se na kraju saopštenja.

2 Komentari

  1. Kad već iz EPCG ne znaju sami to da kažu, ako imate novinara, mogli ste ih pitati šta je potrebno od dokumentacije, da građani ne obilaze šaltere po nekoliko puta?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code