Početna Društvo Do 15. oktobra penzioneri da podnesu zahtjev za jednokratnu pomoć

Do 15. oktobra penzioneri da podnesu zahtjev za jednokratnu pomoć

3

Sredstva za isplatu jednokratnih socijalnih pomoći penzionerima u visini od 300 hiljada eura, koje je obezbijedio Fond za penzijsko i invalidsko osigiuranje, prenesena su Savezu udruženja penzionera Crne Gore, saopšteno je iz Fonda PIO.

Savez udruženja penzionera Crne Gore će sredstva odmah prenijeti opštinskim udruženjima penzionera, čiji raspored će, prema utvrđenim kriterijumima obaviti nadležne komisije za socijalno-humanitarna pitanja. Isplata pomoći penzionerima može početi već od sljedeće nedjelje.

Hercegnovski penzioneri iz 13 udruženja, do 15. oktobra mogu podnijeti pismene zahtjeve za dodjelu pomoći, uz tipske zahtjeve koje moraju popuniti. Po isteku roka za podnošenje zahtjeva, nadležne komisije i Upravni odbori Mjesnih udruženja donijeće odluku o podjeli pomoći, uz napomenu da će  morati da je reuzmu sami ili ovlaste lice da to učini za njih.

Pravo žalbe na donijete odluke ima svaki penzioner-podnosilac zahtjeva za dodjelu socijalno-humanitarne pomoći u roku od 7 dana od dana obavještenja. Za više informacija, penzioneri se mogu obratiti svojim Mjesnim udruženjima.

U Odluci Saveza udruženja penzionera Crne Gore, od 30. avgusta, takođe su propisani kriterijumi za podjelu pomoći kojih se, prilikom raspodjele sredstava, moraju pridržavati 13 Mjesnih udruženja penzionera u Herceg Novom.

Kriterijumi su vezani za stambeno pitanje (podstanar), zdravstveno stanje penzionera, broj članova u porodici koji se izdržavaju od penzije, visina penzije, ostali prihodi u porodici, opšte imovinsko stanje i neophodno članstvo u Udruženju.

3 Komentari

  1. Ja smatram da nema potrebe za podnošenje zahtjeva za dodjelu pomoći penzionera jer sva udruženje a i PIO znaju kolika je mizerna penzija i smatram da će pomoć dobiti oni kojima je prosječna penzija a oni sa minimalnim penzijama dobice mačka u vreći…..?

  2. Šklapaju tu članarinu bez pristanka penzionera, po automatizmu. Griju svoje guzice u kancelarijama, piju besplatne kafe i dr., primaju novcanu naknadu pored penzije i glasaju da se minimalne penzije ne povećaju.
    “Ljudine”!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code