Početna Društvo Do 19. maja produžen rok prijava za Azmont stipendijski program hotelijerstva

Do 19. maja produžen rok prijava za Azmont stipendijski program hotelijerstva

0

Zbog velikog interesovanja ove godine, prijave za Azmont stipendijski program produžene su do 19. maja, saopšteno je iz te kompanije, koja  drugu godinu dodijeljuje do 5 školarina u  100% vrijednosti. One se odnose  isključivo na studijski program Međunarodno hotelijerstvo i menadžment, u okviru Fakulteta za kulturu u turizam Univerziteta Donja Gorica – Bachelor diploma.

Studije za međunarodno hotelijerstvo na UDG-iju se rade po licenci francuske škole Vatel koja je kao takva prošle godine proglašena najboljom školom u ovoj oblasti.

Picerija i restoran

„Uspostavljanje studijskog programa Međunarodno hotelijerstvo i menadžment u okviru Fakulteta za kulturu i turizam Univerziteta Donja Gorica od značaja i koristi je za cijelu industriju,  jer predstavlja dugoročnu investiciju u obrazovanje i podržava razvoj ljudskih resursa.   Dodatno, ovaj prestižni program ima cilj da pomogne u daljem obrazovanju i razvoju hotelijerstva u Crnoj Gori, istovremeno pripremajući generacije koje dolaze da izgrade svoje karijere u hotelijerstvu i turizmu, na međunarodnom nivou”, istakla je menadžerka za korporativne komunikacije i društveno odgovorno poslovanje, Adrijana Husić.

Kompanija želi da primarno podrži učenike iz Boke Kotorske, sa fokusom na Herceg Novi. Ipak, stipendijski program je otvoren za studente iz cijele Crne Gore.

– Ono što najviše razlikuje ove studije od drugih jeste praktični rad koji studenti prolaze pored predavanja i ispita. Tokom cijelih studija, oni uče kako da implementiraju teoretsko znanje u praksi. Dodatno, pored prakse koja se radi u renomiranim ugostiteljskim institucijama u Crnoj Gori, naših oko 30 studenata će praksu obavljati u Americi, Španiji, Estoniji i Grčkoj, gdje će sticati znanja i vještine potrebne za ugostiteljstvo najvišeg nivoa –  navodi Husić.

Partnerstvom između kompanije Azmont Investments, UDG-ija i Vatel-a, omogućene su  međunarodne obuke VATEL-a koje se zasnivaju na pravoj mjeri i kombinaciji teorije i prakse. Ovaj program, koji studentima donosi dvije diplome, crnogorsku i EU diplomu, namijenjen je studentima koji žele da se razvijaju u oblasti hotelijerstva. VATEL i UDG žele da obrazuju buduće menadžere i rukovodioce na akademskim studijama za međunarodno hotelijerstvo i menadžment, po međunarodnim standardima. Nakon završetka studija, Bachelor, ili Master program, student će dobiti EU priznatu diplomu međunarodnih studija.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code