Početna Ekonomija Do 30. juna tender za izvoz grita iz Brodogradilišta: Da li brodom,...

Do 30. juna tender za izvoz grita iz Brodogradilišta: Da li brodom, željeznicom ili drumom?

6

Glavnim projektom remedijacije tla lokacije Brodogradilišta Bijela odnosno tehničkim dijelom tenderske dokumentacije, predviđeno je da otpad sa lokacije bude izvezen brodom. Međutim, Agencija za zaštitu prirode i životne sredine, koja sprovodi projekat, razmatra mogućnost da se grit izveze drumskim ili željezničkim saobraćajem.

Zahtjev je podnijela kompanija koja se prijavila na tender za remedijaciju, piše Pobjeda.

Picerija i restoran

Ta kompanija tražila je da se omogući transport otpada drumskim ili željezničkim saobraćajem, do odabrane deponije ili deponija u inostranstvu, a ne samo pomorskim, kako je to sada predviđeno.

Jedinica za upravljanje projektom (PMU),  u okviru Ministarstva održivog razvoja i turizma, ozbiljno razmatra taj zahtjev, kao i sva pitanja i zahtjeve za pojašnjenja dostavljene povodom tendera – objasnili su Pobjedi iz Agencije.

Rok za dostavljanje ponuda na međunarodni tender za remedijaciju tla lokacije Brodogradilišta Bijela produžen je do 30. juna. U Agenciji kažu da je interesovanje kompanija veliko, javni poziv raspisan je 17. februara i do sada je produžavan tri puta.

Inače, riječ je o segmentu projekta „Upravljanje industrijskim otpadom i čišćenje“ koji finansira Svjetska banka sa 50 miliona eura. Iz Agencije objašnjavaju da se tender sprovodi u skladu sa vodičem i smjernicama Svjetske banke važećim za projekat “Upravljanje industrijskim otpadom i čišćenje“, te da sve odluke na projektu, uključujući i pitanja produženje roka, donose se uz konsultaciju i saglasnost Svjetske banke.

– Vodič po odabranoj ICB metodi (Međunarodno javno nadmetanje) predviđa produženja u slučajevima kada je potreban dodatni broj dana za pripremu ponuda, a zbog pripreme kvalitetne ponude, kao i u slučaju kada registrovani ponuđači (oni koji su otkupili tendersku dokumentaciju) traže pojašnjenja. Kako određena pitanja ponuđača zahtijevaju dodatnu analizu, na osnovu dobijene saglasnosti Svjetske banke, rok je produžen do 30. juna tekuće godine – objasnili su iz Agencije.

6 Komentari

  1. Dobro paziti na kamione koji budu krcali grit.I prije su kamiondjije za sitni novac odvodili prljavi teret iz brodogradilista i iskrcavali gdje su prije stizali.Ovdje ima i mojih bijeljana.Svi znamo koji su i za koga su prljavi posao radili.

    29
    1
  2. ha ha pa ovo obećavaju godinama. Do 30.6. tender koji će se oknčati vjerovatno poništenjem 30.08. pa opet “jovo nanovo”, dok sve gvoždje bez tendera ne odvuku do željezare NK i podijele lovu. To zna sva Bijela i niko ni da pisne.

    69
    4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code