Do gradnje nove škole građani traže sredstva za opremanje područnog odjeljenja u...

Do gradnje nove škole građani traže sredstva za opremanje područnog odjeljenja u Igalu

1261
5
Podijeli

igalo 51I dalje nema raspoložive lokacije za novu školu u Igalu, što predstavlja veliki problem i bez uključivanja i podrške državnih organa neće biti rješenja, navode predstavnici neformalne grupe građana pokretača inicijative za izgradnju Osnovne škole u Igalu.

Tokom nedavne posjete predstavnici Opštine su premijera Đukanovića informisali o ovom problemu, kao i o neuslovnosti postojećeg objekta u Institutu Igalo. O svemu su ove sedmice građani razgovarali i sa  direktorom Agencije za izgradnju Herceg-Novog, Nikšom Grgurevićem.

Picerija i restoran

Oni ukazuju  da je nedostatak sredstava i ulaganja u postojeće obrazovne objekte tokom niza godina u Herceg Novom doveo gotovo do kolapsa obrazovne infrastrukture i do pojave novih prioriteta. Na žalost, u postojećim objektima na Savini je ugrožena bezbjednost.

– Prirodno je da pitanje stvaranja bezbjednih uslova za boravak i rad djece zahtjeva punu podršku i hitnu akciju. Neprirodno je, međutim, da se uopšte dozvolio nastanak ovakve situacije.  Optimizam budi činjenica da je juče našu Opštinu posjetio i ministar prosvjete Bošković. Cijenimo da je to znak da se državna vlast konačno uključuje u rješavanje problema školstva u našem gradu i da će pomoći Opštini u iznalaženju rješenja za izgradnju osnovne škole u Igalu – poručuje u ime neformalne grupe Ana Valentić.

Škola nije hir stanovnika Igala i 2326 potpisnika inicijative, nego realna potreba grada u kojem se od izgradnje posljednje osnovne škole broj građana udvostručio, ističu predstavnici grupe građana.

U međuvremenu, najavljuju da će nastojati da iznađu i sredstva za zamjenu bar dijela, više nego dotrajalog inventara koji djeca koriste u sadašnjim prostorijama područnog odjeljenja OŠ Dašo Pavičić, u Igalu.

5 Komentari

  1. JA PREDLAZEM DA DVA GOSPODINA “KRUSO” OTVORE ONLINE SKOLU U HERCEG NOVOM. U TOM SLUCAJU SKOLSKA ZGRADA NE BI BILA NEOPHODNA, A DJACI BI SE SKOLOVALI PO NAJAKTUELNIJIM STANDARDIMA DANASNJEG DRUSTVA.
    0    0
  2. Ma daj ,sta ce dijeci skola.Neka sacekaju jos par godina.Gdje su pozurili?Sigurno ce i bez skole shvatiti znacaj saopstenja da se ubrzano radi na iznalazenju nove lokacije i ako su izdati UTU-vi za lokaciju za koju se ispostavilo da nije vlasnistvo Opstine.Mi skolovani se ne snalazimo sa rijecima “ubrzano” i “nismo znali” te “trazi se nova lokacija”……
    0    0

Ostavite komentar

*

code