Početna Ekonomija Do iduće sezone uredno snabdijevanje vodom Velikog pijeska

Do iduće sezone uredno snabdijevanje vodom Velikog pijeska

0

Niz zajedničkih aktivnosti u prethodnom periodu pokazuju spremnost Regionalnog vodovoda da bude partner Opštini Bar u realizaciji projekata vodosnabdijevanja bezvodnih područja barske opštine, pogotovo na jezerskom dijelu, gdje takodje prolazi infrastruktura Regionalnog vodovoda.

Direktor Regionalnog vodovoda, Goran Jevrić očekuje da će do Nove godine biti kompletirana sva neophodna admnistrativna procedura, kako bi do početka naredne turističke sezone imali obezbijeđeno vodosnabdijevanj dijela Velikog pijeska iz sistema Regionalnog vodovoda, na zadovoljstvo mještana i turističkih poslenika sa tog područja, kazao je Jević u Baru.

On se na inicijativu predsjednika Opštine Bar, Dušana Raičevića sastao sa direktorom Regionalnog vodovoda Goranom Jevrićem radi rješavanja vodosnabdijevanja dijela naselja Veliki pijesak.

Sastanku su, pored predstavnika nadležnih opštinskih organa, Regionalnog vodovoda i doo “Vodovod i kanalizacija” Bar,, prisustvovali i predstavnici hotelskih kompleksa na ovom dijelu barske rivijere, hotela Kalamper i Resort Ruža vjetrova.

Sastanak je nastavak započetih aktivnosti lokalne uprave da, u saradnji sa svim relevantnim institucijama, ide u pravcu rješavanja višedecenijskog problema vodosnabdijevanja na teritoriji barske opštine.

“U prethodnom periodu, Opština Bar je inicirala postupak uskladjivanja Glavnog projekta saobraćajnice “Bratstvo i jedinstvo” u zahvatu DUP-a “Veliki pijesak” sa važećim propisima, na koji način se stiču preduslovi za rješavanje vodosnabdijevanja dijela naselja Veliki pijesak, istakao je Raičević:

„Raduje spremnost Regionalnog vodovoda da sa tehničkog i stručnog aspekta doprinese rješavanju ove problematike. U proteklom periodu predstavnici Opštine su u saradnji sa stručnim timom Regionalnog vodovoda i doo “Vodovod i kanalizacija” Bar razmatrali tehničke načine priključenja na odvojak Regionalnog vodovoda na prostoru Velikog pijeska.”

Predstavnici hotela Kalamper i Ruža vjetrova, Emin Kalamperović i Miloš Golubović izrazili su zadovoljstvo zajedničkom inicijativom da se pitanje vodosnabdijevanja dijela naselja Veliki pijesak riješi u skorijem roku i izrazili spremnost da pruže pomoć i podršku kako bi voda što prije došla do krajnjih korisnika naselja, koje je u posljednje vrijeme značajan generator turističke ponude barske opštine.

Na sastanku, koji je bio radnog karaktera, utvrđeni su dalji koraci u izgradnji saobraćajnice i samim tim odgovarajuće infrastrukture i definisan način i postupak neophodan za izradu projektno-tehničke dokumentacije za njeno priključenje na Regionalni vodovod, prvenstveno kroz izgradnju rezervoara i cjevovoda, radi bolje tehničke iskorišćenosti u što skorijem vremenskom periodu.

Takođe, dogovorene su dalje radnje za vodosnabdijevanja Čanja i II visinske zone Sutomora, kao zajednička aktivnost Opštine Bar, Regionalnog vodovoda i lokalnog vodovodnog preduzeća.

Isto tako, resorno Ministarstvo je prihvatilo inicijativu Opštine Bar i odobrilo realizaciju projekta “Izrade studije vodosnadbijevanja Opštine Bar”. Uprava javnih radova je započela odredjene administrativne procedure za izradu navedenog projekta.

Najavljen je i sastanak sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj, koja je spremna da pruži finansijsku i drugu podršku po pitanju realizacije ovih značajnih projekata za našu Opštinu.

Saradnja Regionalnog vodovoda i Opštine Bar intezivirana je u avgustu prošle godine, nizom zajedničkih aktivnosti i projekata, radi rješavanja višedecenijskog problema vodosnabdijevanja bezvodnih područja na teritoriji barske opštine.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code