Početna Ekonomija Do kraja decembra produžena akcija “Podijelimo teret 6”

Do kraja decembra produžena akcija “Podijelimo teret 6”

2

Akcija Elektroprivrede Crne Gore za sva domaćinstva sa dugom za utrošenu električnu energiju, pod nazivom “Podijelimo teret 6”, izazvala je veliko interesovanje javnosti, saopšteno je iz ove kompanije.

Na zahtjev potrošača, akcija koja je trajala do 30. novembra, produžena je do 31. decembra. U prethodna tri mjeseca akciji se priključilo 7.614 potrošača, od čega je 5.434 produžilo Sporazume iz akcije Podijelimo teret 4, a 2.180 je novih potrošača koji su iskoristili ovu jedinstvenu mogućnost.

Picerija i restoran

Iz Ekletroprivrede podsjećaju da se akciji, do 31. decembra, mogu priključiti sva domaćinstva koja imaju dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na visinu duga, kao i sva domaćinstva kojima ističu postojeći ugovori sklopljeni u akciji “Podijelimo teret 4” prije dvije godine.

Jedini uslov za potpisivanje Sporazuma o izmirenju duga je da su plaćena tri poslednja računa. Prilikom potpisivanja Sporazuma, nema nikakvog učešća, a postojeći dug domaćinstva mogu otplaćivati na sljedeći način:
•  Ukoliko je dug manji od 440 eura, iznos duga dijeli se sa 20 eura i na taj način dobija broj rata
•  Ukoliko je dug već od 440 eura, dug se otplaćuje u 22 mjesečne rate u fiksnom iznosu od 20 eura

Od trenutka potpisivanja Sporazuma, prestaje dalji obračun zatezne kamate. Da bi Sporazum ostao na snazi, svakog mjeseca mora se redovno plaćati i tekući račun. Akciji se mogu priključiti i domaćinstva koja su isključena sa distributivne mreže, kao i domaćinstva koja žele da reprogramiraju već potpisane klasične protokole.

Uz ovaj Sporazum domaćinstva će imati obavezu da potpišu i Ugovor o snabdijevanju, ukoliko to već nisu uradili. Primjenjivaće se posebne procedure za domaćinstva koja nisu prevela brojila na svoje ime, radi obaveze posjedovanja ovlašćenja ili preuzimanja obaveze. U narednom periodu biće pokrenuti procedura promjene imena kupca – navedeno je u saopštenju Elektroprivrede.

O detaljima pristupanja akciji dodatne informacije mogu se dobiti besplatnim pozivom na broj 19100, na šalterima službi lokalnih snabdijevanja, na web portalu www.epcg.com, kao i na  Facebook strani EPCG.

2 Komentari

  1. Meni nije jasno kako neko može imati dug za struju, od kada su ugrađeni strujomeri na daljinsko očitavanja i isključivanje?
    Ne platiš dva njesea – i samo ti padne sklopka na strujomeru. Ne može se ponovo uključiti dok se ne plati račun i trošak za ponovno uključenje.

    Osim toga, ovakve mjere su podsticaj da se utrošena struja ne plati na vrijeme.
    Takvi troškovi djelimično padaju i na teret redovnih platiša.

    Nemojte me pogrešno shvatiti, osuđujem bahato monopolističko ponašanje elektrodistribucije CG, ali sa druge strane – ne možeš trošiti ako ne platiš!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code