Početna Društvo Do kraja godine, preko kilometar asfaltiranog puta na Sušćepanu

Do kraja godine, preko kilometar asfaltiranog puta na Sušćepanu

2

Putna infrastruktura u naselju Sušćepan će do kraja ove godine biti znatno poboljšana asfaltiranjem lokalnog puta u dužini od 1200 metara, saopšteno je iz press službe Opštine Herceg Novi.

Sekretarka za lokalnu samoupravu, Vesna Samardžić i saradnici iz Agencije za izgradnju i razvoj grada obišli su trasu puta, koji se dijeli u dva kraka, od po 700 i 500 metara. Asfaltiranje je rezultat saradnje građana, mjesnih zajednica i gradske uprave, koja se pokazala kao veoma uspješna.

Picerija i restoran

Za radove na ovom putu, građani su do sada prikupili preko 20 hiljada eura, uz napomenu da još uvijek traje prikupljanje sredstava, dok će Opština Herceg Novi u obnovu putne infrastrukture po ovom pitanju uložiti 40 hiljada eura.

Opština Herceg Novi i mjesne zajednice su u prethodnom periodu realizovali brojne projekte sanacije lokalne putne infrastrukture, pa su uređene puteve dobili građani u Meljinama, Igalu, Zelenici, Baošićima, Bijeloj, Prijevoru, Mojdežu, na Toploj, Savini, Podima, Kamenom i Mokrinama, navodi se u saopštenju.

Sekretarka Samardžić je naglasila da do kraja godine mjesne zajednice treba da dostave svoje planove i programe rada za narednu godinu, u kojima će precizirati prioritetne projekte. Poziva sve građane da se u ovom momentu obrate svojim mjesnim zajednicama, sa predlozima projekata koji bi se mogli naći u planu realizacije za 2019. godinu.

Iz lokalne uprave napominju i da će u narednih mjesec dana početi asfaltiranje lokalnog puta kroz Tijesni klanac, u dužini od 600 metara, koje će finansirati Opština Herceg Novi u visini od 30 hiljada eura.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code