Početna Društvo Do kraja godine projekat za trotoar u Zelenici, idejno rješenje za rekonstrukciju...

Do kraja godine projekat za trotoar u Zelenici, idejno rješenje za rekonstrukciju luke

8

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom dostavilo je Vladi na saglasnost izmijenjeni Plan korišćenja sredstava za ovu godinu, s obzirom da projektovani prihod nije ostvaren, zbog čega se neke planirane aktivnosti preduzeća do kraja godine moraju izmjestiti iz plana, a sredstva prenamijeniti za projekte koji bi mogli biti realizovani do kraja godine.

Planirani prihod i rashod od 5.830.000 eura smanjuju se na iznos od 4.740.000 eura, jer je na osnovu plana prihoda konstatovano da neće biti moguće ostvariti prihode u iznosu od 1.090.000 eura. Stoga je JPMD u okviru „Započetih postupaka i prenešenih aktivnosti“, predložilo da se dio sredstava, 1.051.000 eura prenamijeni za projekte koji bi mogli biti realizovani do kraja godine.

Prema tom planu, do kraja godine, moguća je realizacija nekoliko projekata vezanih za Herceg Novi. Među njima su: izrada idejnog rješenja, glavnog projekta i revizija glavnog projekta za uređenje trotoara/pješačke staze u Zelenici, od željezničkog mosta do plaže Zmijica u dužini od 300 m, izrada studije sa potrebnim podlogama i idejnim rješenjem sanacije – rekonstrukcije lukobrana Luke Škver.

U dokumentu se dalje navodi da neće biti realizovana izrada ekonosmko finansijske analize sa prijedlogom ugovora o koncesiji za Luku Škver, kao i izrada elaborata o geotehničkom istraživanju tla i nasipa za potrebe glavnog projekta sanacije lukobrana Škver.

Sa druge strane, JPMD, između ostalog, povećaće izdatak za troškove komunalnog održavanja i hortikulturnog uređenja u 6 primorskih opština sa 1.300.000 eura na 1.337.000 eura.

U izmijenjenom planu dalje se navodi da je planirani prihod od 2.180.000 eura koliko iznosi druga rata po Ugovoru o korišćenju morskog dobra za implementaciju i izvođenje infrastrukture sa privrednim društvom Terna, uslovljen dobijanjem potrebnih dozvola za rad energetskog objekta.

„Shodno dostavljenim odgovorima na zahtjev za izvršenje uplate obaviješteni smo da je odloženo postavljanje i puštanje u rad „Pola2“, zbog čega nijesu dobijene dozvole i licence što je bio uslov za plaćanje. Napominjemo da je formirana komisija i postignut dogovr za plaćanja dijela navedene rate u iznosu od 1.090.000 eura, odnosno 50%“, navodi se u dokumentu.

Stoga se, kako obrazlažu dalje, nametnula potreba da se taj iznos koriguju – umanje planirane aktivnosti na izvođenju radova, uzrade tehničke dokumentacije i slično.

„Pozicije koje su brisane iz 2021. godine a koje nijesu planirane za preimenovanje u okviru poglavlja Započeti postupci i prenešene aktivnosti planiraju se realizovati kad se za to steknu administrativni i finansijski uslovi u narednom periodu“, kaže se u dokumentu.

8 Komentari

 1. Uklonite sa magistralnog puta Gvožđaru , skladište građevinskog materijala, koja ugrožava kretanje pješaka, a i ne prilići da je tu locirana, utovar….istovar …auta se zaustavljaju….

 2. Sredite vi od luke do Marinera plažu i pozabaviti se sa onim brodovima što se vezuju pri sama mula dje niko ne može da udje u more.Isti ti što vezuju brodove i glisere ponašaju se ko vlasnici mula to vi sredite da ljudi mogu normalno da se kupaju a ne kada dodju da se svađaju sa “vlasnicima mula ili ti pone” jer koliko znam niko ne moze da bude vlasnik nečega za sta nema ni jedan papir niti ga može dobiti.E to vi sredite a ne šetalište jer ima se kuda setat ali se nema dje okupat

  6
  1
 3. KONACNO DA SE NESTO URADI U ZELENIKU, LOKALNA VLAST U ZELENIKU NISTA NIJE ULAGALA DUGO VREMENA ZANEMARIMO TO DA JE PROBIJEN PUT DO RUJEVA GDJE ZIVE DVIJE PORODICE, PUTEVI SU PREUSKI I IZLOMLJENI OBIDJITE CITAVU ZELENIKU PA CETE SE UVJERITI, TREBA PRIJE SVEGA IZABRATI NOVOG PREDSJEDNIKA MZ KOJI CE BITI PRAVI DOMACIN I VODITI BRIGU O ZELENICI KAO O PORODICI, POSLEDNJI TAKAV PREDSEDNIK MZ JE BIO VLADO MILOVIC, SVAKA MU CAST ZA VRIJEME NJEGOVOG MANDATA PUTEVI SU MNOGI POPRAVLJENI, MNOGI SU TADA I PRVI PUT DOBILI BETONSKI PUT. NADAMO SE DA CE I ZELENIKA DOCEKATI LIJEPA VREMENA.

  4
  1
 4. Zelenika nije 300 metra, nego kilometar. I ne samo za pješake nego biciklistički bez uzbrdica, od Igala do Kamenara. Širina najmanje 2,5 m. od željezničkog tunela, preko željezničkog mosta do stare ceste iza Zmijice.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code