Do kraja godine uređenje fasada na još pet stambenih zgrada

Do kraja godine uređenje fasada na još pet stambenih zgrada

12
Podijeli

Završeni su radovi na uređenju fasade stambene zgrade u Ulici Nikole Ljubibratića broj 42, na Toploj II, a pri kraju su privedeni radovi na uređenju fasada zgrada u Ulici Mića Vavića broj 7 na Toploj I, obavještavaju iz Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog. Takođe, u toku su radovi na uređenju fasade stambene zgrade u ulici Jovana Vavića Buturova broj 29-33, u Igalu.

Agencija planira da do kraja tekuće godine budu uređene fasade na pet zgrada koje su ispunile uslove. Na dvije su radovi u toku, a u narednim danima očekuju početak radova i na ostalim objektima.

Picerija i restoran

Kako ocjenjuje direktor Agencije Boro Lučić, ovo je sjajna dinamika, naročito ako imamo u vidu da su od početka godine do septembra urađene dvije fasade, a sada će za četiri mjeseca biti rekonstruisano pet.

Takođe, Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog ima u planu  uređenje uličnog fronta u Njegoševoj ulici od dvorane „Park“ do Gradske kafane, odnosno fasada na još tri objekta u ovoj, centralnoj novskoj ulici. S obzirom da se zgrade nalaze u zapadnom dijelu podgrađa, kontaktirano je sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture radi dobijanja stručne pomoći i čeka se odobrenje za realizaciju ovog posla.

Akcija uređenja fasada sprovodi se zahvaljujući sjajnoj saradnji Agencije sa skupštinama stanara i Opštinom Herceg Novi. Već dokazano pozitivna praksa je da one stambene zgrade koje imaju formirane skupštine stanara apliciraju kod Agencije i ukoliko ispunjavaju potrebne uslove Agencija obavlja pre­mjer i pred­ra­čun ra­do­va. Finansiranje se ostvaruje na način da Op­šti­na uče­stvu­je sa 30 do 50 od­sto u sva­kom po­je­di­nač­nom pro­jek­tu, a osta­tak pla­ća­ju stana­ri objek­ta ko­ji se ob­na­vlja.

12 Komentari

 1. Igaljani ce se dobro nacekat da se kod njih nesto napravi! Strasno!! A sve sami nacelnici plus gradonacelnik iz igala!! Oni nisu u stanju ni svoje dvoriste da srede!

  7
  4
 2. Bravo… za upravnika-presednika (skupštine stanara) zgrade u N.Ljubibratića 42, do sada naj ljepše figura na Toplu 2., na Toplu 2 treba da se postavi onaj ”razmontirani parking sa autobuske”, da se uradi novo igralište (košarka-mali fudbal), put/ulica od kafe Kum, do Idea (desna strana) oslobodi automobila, jer i tamo nisu ucrtana parking mjesta, ispred kladionice Rio (na putu) slokiniti automobile jer tamo nisu ucrtana parking mjesta., rješi tj.postaviti ukopne kontejnere za smeće,. da se preispita dozvola za poslovne prostore ”za djelatnosti” jer ne obezbedjuju dovoljan broj parkinga..(samoposluge-pečenjare)..Bravo Boro, samo nastavi…dok traje obnova nema odmora…a komunalna da dolazi češće prvo da opominje a onda da naplaćuje nepropisno parkirana auta…

  11
  8
 3. Lucicu.. Sta je sa nelegalnim objektima na Gomili? Gdje se vrsi reciklaza zeljeza? Uradite nesto za gradjane i umjesto ti objekata izgradite igraliste za djecu ili park!

  13
  1

Ostavite komentar

*

code