Početna Politika Do kraja marta dr Miloš Bigović vodi lokalni parlament

Do kraja marta dr Miloš Bigović vodi lokalni parlament

22

Aktuelni predsjednik Skupštine Opštine Herceg Novi, dr Miloš Bigović nije odustao od najavljenog povlačenja sa mjesta prvog čovjeka Skupštine, a to bi trebalo da se desi najvjerovatnije kroz nekih 15 dana.

To je Radiju Jadran potvrdio i sam Bigović, demantujući tako pojedine navode da je povukao ostavku, te da je to bio samo potez radi “mjerenja pulsa vladajuće koalicije i javnosti”:

“Sve što sam rekao ranije, ostajem pri tome. Ostajem još jedan kraći vremenski period, dok koalicija ne utvrdi kad je taj adekvatan datum kad će se to desiti, ali sigurno je da će se desiti. Ja mislim da ću predsjedavati još sljedećom sjednicom i to bi bilo to!”, kazao je Bigović, ne precizirajući ko bi ga iz DF-a mogao naslijediti.

Sljedeća sjednica lokalnog parlamenta, po njegovim riječima, trebalo bi da bude redovna. Neki materijali su već u pripremi, ali:

“U suštini sve zavisi od izvršne vlasti i njihovih aktivnosti. U principu, ukoliko zbilja ima nekih razloga, sazvaćemo sjednicu, ako ne, nećemo trčati. Nadam se da bi ona trebalo da bude održana do druge polovine marta”, zaključio je Bigović.

Podsjetićemo, dr Miloš Bigović najavio je podnošenje ostavke na čelno mjesto  novske Skupštine sredinom januara. Za predsjednika Skupštine opštine izabran je 26. maja, na prijedlog 18 odbornika, a njih  19 vladajuće koalcije (Demokrate, DF, Novska lista, SNP i SDP-URA ) je bilo za, dok je  11 odbornika opozicije (DPS, SD i Građanska lista Mišo Škovalj) bilo uzdržano.

Lokalni parlament posljednji put sastao se 22. januara, na vanrednoj sjednici, koja je sazvana na zahtjev OO DPS, radi efikasnijih rješenja u borbi sa palminim surlašom.

22 Komentari

 1. Ovaj Bigovic fin,pametan,obrazovan momak…ali ovaj potez skroz neozbiljan… Znao je i ranije koji posao ga ceka pa sto se prihvatao?! Ili su to neki drugi planovi,dogovori i slicno,u koje se ne razumijem..

  25
  2
 2. Kako to moze da predsjednik mjesne zajednice Sutorina ujedno bude i direktor agencije za izgradnju grada???kakve sanse imaju druge mjesne zajednice kada dodju sa nekom idejom ili projektom u agenciju???

  31
  5
 3. Ajde moj doktore. Dobar potez da se sacuvas za sledeci ciklus izbora pa da budes gradonacelnik. Samo kao Crnogorac i borac za NATO nikada neces proci u HN. Svejedno je ko ce ga naslijediti samo da nije neko Micin

  28
  10

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code