Početna Društvo Do ljeta “Bijela vila” sanirana i uređena, ulaganje 30 hiljada eura

Do ljeta “Bijela vila” sanirana i uređena, ulaganje 30 hiljada eura

10

Ponuda barske komapnije Đokić group ocijenjena je kao ispravna i najpovoljnija za sanaciju i uređenje jedne od kultnih i omiljenih plaža Novljana – Bijela vila, ili plaža Boka, po nekadašnjem istoimenom hotelu iznad nje.

Procijenjena vrijednost radova prema tenderskoj dokumentaciji iznosi 30 hiljada eura.

Odavno se očekuje opsežna sanacija ove plaže, površine oko 1000 kvadarta, koju uprkos lošem stanju koriste mještani, a danas je i dom za familiju 6 pataka.

Kompanija Đokić group imaće dvadeset dana od uvođenja u posao da završi radove, a garancija za posao su dvije godine. Period važenja ponude je 60 dana od javnog otvaranja ponuda.

Između ostalog, kako je predviđeno tenderskom dokumentacijom, biće sanirana metalna ograda na ulazu u plažu, otvorene rupe na kabinama za presvlačenje, sve kabine biće očišćene od otpada, ofarbana drvenarija, okrečene, obavljeno šalovanje, armiranje i betoniranje sa odlomljenog ugaonog ivičnog betona na dva mjesta na plaži i drugo.

Proteklih nekoliko godina ova betonska plaža, sa malim pješčanim dijelom,  imala je zakupce koji su tokom sezone samo obezbjeđivali minimalne uslove (tuš, suncobrane, ležaljke, privremeni šank). Međutim, kupalištu je neophodna veća briga, pogotovo što je prilično urušeno.

Tokom prošle sezone, plaža nije ni nuđena u zakup, a kupači su je koristili praktično „na svoju odgovornost“, budući da se dio betona iznad kabina, uz Šetalište Pet Danica profundao, stepenište odavno koroziralo, betonski plato opasno popucao, ivični djelovi odvaljeni i zdrobljeni. Dodatna oštećenja nastala su tokom zime.

10 Komentari

 1. Plaža se namješta Acu i to svi znaju, ali niko neće da kaže javno. I jedna sugestija za Radio Jadran – Ok je da koristite (kada se ne pretjeruje i ne pokušava na silu nametnuti) lokalizme, poput profundao, ali nikako nije Ok da ne znate gramituku – nije korozirao nego je korodirao !!!!

  6
  2
  • Mi smo mahom polupismen narod (to je dio folkora) koji nema problema sa finesama tipa korozirao-korodirao. Pogledajte statistički koliko na sajtu ima komentara bez gramatčke greške pa će Vam biti jasno. Meni lično je veoma milo čitati i čuti novske i bokeške lokalizme koji su zadnjih decenija bili počeli da izumiru. Manji problemi su mi naši lokalizmi nego kad došljaci nameću njihove… Kada na omotu proizvoda piše “prava crnogorska pršuta” – to za mene ne može biti pravi crnogorski pršut pa to i ne kupujem!

 2. Skeptičan sam da se za 30.000 evra Bijela vila može kvalitetno sanirati. Može se “našminkati” da barem jednu sezonu kultivisano izgleda, a onda kako vansezonsko nevrijeme presudi. Sudbina Bijele vile je sigurno pupčanom vrpcom vezana za projekat koji kad-tad treba da se gradi u neposrednoj blizini između Bijele vile Yachting kluba. Zbog toga se ne ulazi u nikakve velike investicije.
  Kada bi se ozbiljno prišlo renoviranju Bijele vile trebalo bi po mom mišljenju:
  – otkloniti sve kabine koje su danas sasvim nepotrebne i ogroman nehigijenski problem plaže. Dva-tri platnena “šatora” za presvlačenje su dsasvim dovoljna.
  – klozet plaže je vazda bio katastrofa i ruglo grada
  – stepenište je bolje ne sanirati već srušiti i napraviti novo.
  – voda tuša otiče kroz pijesak i uliva se u plićak u kom se djeca kupaju. Kada se u taj pijesak malo zakopa lopatom on počinje da smrdi kao kanalizacija…
  – dva stepeništa kojim kupači ulaze u more treba dotjerati u ispravno stanje i napraviti rukohvate po standardima a ne po ćefu “majstor-kvariš” izvođača radova.
  – sumnjam da se za navedeni novac može kvalitetno betonirati plaža.
  – da je sreće mogli bi se u betonu napraviti mozaici sa maritimnim motivima: školjke. galebovi, hobotnice, ribe… To bi sigurno bio ukras grada van sezone kada je plaža prazna.
  Ali, o izgledu Herceg Novog mahom odlučuju betonske a ne kreativne glave….

  46
  2
   • budala
    Braca Aca se nameracio na taj dio,ukljucujuci plazu.
    Gotova stvar,a i treba pomoci sirotanu da stane
    na svoje noge.Nekom ce uvijek biti malo i samo
    grabi li grabi.Beton,beton,samo beton.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code