Početna Društvo Do ljeta hercegnovska pijaca sa 35 novih štandova i uređenom ribarnicom

Do ljeta hercegnovska pijaca sa 35 novih štandova i uređenom ribarnicom

5

Komunalno stambeno preduzeće početkom sljedeće nedjelje započeće dugo najavljivano uređenja hercegnovske pijace. To će podrazumijevati postavljanje/zamjenu novih 35 štandova i „prekompoziciju“ dijela pijace u kojem se prodaje riba. Čitav posao vrijedan je 15 hiljada eura.

Sve bi prema riječima direktorice Komunalno stambenog preduzeća, Jasmine Konjević, trebalo da bude završeno do početka ljetnje sezone. Na pijaci je trenutno 50 starih tezgi, koje će biti inovirane po ugledu na sadašnje na pijaci u Igalu. Više od polovine je u upotrebi, iako će uz nove tezge, važiti i „nova pravila“:

„Kad postavimo nove tezge, uslijediće i novi raspored i novi ugovori, pa očekujemo da će sve biti i izdate, jer otprilike toliko i sada imamo zakupaca“, kazala je kratko Konjević.

Kad je riječ o uređenju ribarnice, prodajni prostor će ostati samo za tu namjenu, uz određene izmjene:

„Izmjestićemo rashladnu komoru, ledomat i napravićemo prostor za čišćenje ribe, jer u istom prostoru više nije moguće čišćenje i prodaja istovremeno, što su novi standardi. Imamo magacinski prostor za ribarnicu pored, tako da ćemo tamo izmjestiti opremu i taj dio će vizuelno izgledati drugačije“, najavila je ona.

Podsjetićemo da je krajem prošle godine okončana rekonstrukcija pijace u Igalu, vrijedna 35 hiljada eura. Uređenje pijaca finansiralo je Komunalno stambeno preduzeće iz sopstvenih sredstava.

5 Komentari

    • Mici i Novskoj listi svaka cast, inace mislim da treba biti sto vise lokalnih stranki u lokalnom parlamentu, a ne onih vodjenih iz Podgorice. A sto mislim od DF-u, koji je vodjen iz Beograda a lokalno ga vodi zena sa Kosova, bolje da ne govorim!
      U svakom slucaju DF je organizacija koju treba pod hitno zabraniti!!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code