Početna Društvo Do Nove godine Šetalište od “Galeba” do “Mimoze” biće potpuno obnovljeno

Do Nove godine Šetalište od “Galeba” do “Mimoze” biće potpuno obnovljeno

27

Na dijelu Šetališta od restorana “Galeb” do restorana “Mimoza” popločavanje je skoro privedeno kraju. Ostalo je još stotinjak behaton ploča uz ivicu, a prije toga biće postavljen još jedan kabal, kazao je za Radio Jadran direktor Agencije za izgradnju  i razvoj, Boro Lučić.

– Završavamo rasvjetu. U toku je nabavka, a sve što smo uradili je upravo za dekorativnu rasvjetu, klupe i kante za otpatke. Tako da će do kraja sljedeće sedmice biti završeno kompletno Šetalište. Završili smo sve građevinske radove, ostalo je tih 150 ploča da se nabavi. To nam je prifalilo, pa smo poručili i trebalo bi da dođu u naredna 2-3 dana – navodi on.

Ugovor o montaži mobilijara i uvođenju elektroinstalacija, vrijedan 14.980,50 eura, Opština Herceg Novi sklopila je sa firmom Niveda DOO, čiji su radnici već bili angažovani oko popločavanja ove trase.

Za taj dio posla iz opštinske kase izdvojeno je 29.9 hiljada eura.

Lučić je kazao da će mobliljar biti isporučen tokom sljedeće sedmice. Kako za montažu ne treba više od par dana, do Nove godine cijeli potez Šetališta biće uređen.

Niveda DOO ugovorom, na koji su potpise stavili predsjednik Opštine, Stevan Katić i izvršni direktor Nivede, Nikola Čačić, obavezala se za nabavku, dovoz i postavlajnje klupa, betonskih kanti za otpatke, kanalskih rešetki i stalaka za bicikla. Pored toga, ova firma ugradiće potrebne elektroinstalacije, radi dekorativnog osvjetljenja posađenog drveća.

Opština Herceg Novi ugovorom je obavezana da izvođaču avansno uplati 20% dogovorene cijene, a ostatak nakon završetka radova.

Ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti, izvođač je dužan da posao završi u roku od 20 kalendarskih dana, od dana uplate avansa. Garantni rok za izvedene radove je dvije godine.

Popoločavanje ovog 365 m dugog poteza Šetališta Pet Danica započeto je krajem novembra.

Međutim, rekonstrukcija je započeta još u oktobru 2015. godine. Zbog niza administrativnih prepreka i preprojektovanja, radovi su prekidani nekoliko puta, a vrijednost čitavog projekta sa prvobitno planiranih 360 hiljada dostigla je skoro 400 hiljada eura.

Promijenjen je i izvođač radova, pa je sa prvim, barskom Đokić grupom, raskinut ugovor sporazumno, dok je za novog izvođača izabrana Niveda DOO iz Herceg Novog.

27 Komentari

 1. Sve je to lijepo uradjeno ali hoce li mi ko reci kada ce setaliste definitivno dobiti i javni kondut jer od Galeba do Vojne bolnice nema ni jedan i zasto se radovima poplocavanja setalista nije oplocala i fasada onog rugla od pumpne stanice kod Macela?

 2. Stvarno je OK ljudi, a i izgleda da su dobro radili momci iako su imali kritike od vas u fotelje. Ali defitivno je najbolje postaviti ovakve jake betonske cigle, nego one tanke plocice od Jaza do Plaze, jer su sve popucale!

 3. Tako je to kod nas Prvo drž-potegni ,raskidaj ugovor-sklapaj novi, neispravna tenderska dokumentacija-ispravljaj, administartivne zavrzlame, preprojektovanje…. a vrijednosta projekta u tru godine polako raste od bezazlenih 360 000 na 400 000 evrića .
  Bogata smo država sve se može podnijeti i za tih šetališnih 365 metara za 365 puta tri dana realizacije. Sad se radujemo, ali zaista, jer je i to konačno GOTOVO.

 4. Ovo izgleda lijepo. Odmah da se planira i nastavak popločavanja do Titove vile.. EU daje sredstva, treba ih samo znati povući. Malo više borbe za dobrobit grada a manje za sopstvene džepove i eto nas na pravom putu

 5. Tako je to kod nas Prvo drž-potegni ,raskidaj ugovor-sklapaj novi, neispravna tenderska dokumentacija-ispravljaj, administartivne zavrzlame, preprojektovanje…. a vrijednosta projekta u tru godine polako raste od bezazlenih 360 000 na 400 000 evrića .
  Bogata smo država sve se može podnijeti i za tih šetališnih 365 metara za 365 puta tri dana realizacije. Sad se radujemo, ali zaista, jer je i to konačno GOTOVO.

  • Reko bi neko da smo ga stvarno dobili na poklon a ne platili sa svim porezima prirezima taksama i neznam vise cime sve i to na hiljade puta sa obzirom koliko Opstinski… kradu od naroda.

   Kakav crni poklon

 6. Расвету да уради иста фирма што је прошле године радила једну страну тротоара како не би долазило до колизије!

 7. Cacic dobio posao zahvaljujući Mici koji se svaki dan dogovara sa Duškom Krusom sto i kako treba raditi.Evo radi i stepenište u ulici Jova Dabovića bez tendera .Pozdrav Savu Maricu i Novskoj listi.Nikada više !!!!

 8. Nema srece dok neskolovani imaju glavnu rijec! Hvala dr. Savu Maricu na ispunjenom obecanju o depolitizaciji! Nismo najbolji ali jesmo najneskolovaniji… Nikad vise Novska prevara!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code