Početna Kultura Dobra posjeta Muzeju i Galeriji, plod saradnje sa Turističkom organizacijom

Dobra posjeta Muzeju i Galeriji, plod saradnje sa Turističkom organizacijom

9

Povećani broj posjetilaca i prepoznatljivost ustanova kulture Gradskog muzeja Mirko Komnenović i Galerije Josip Bepo Benković rezultat su saradnje sa Turističkom organizacijom Herceg Novi, saopšteno je iz ove javne ustanove.

Predstavljanje promo materijala Muzeja na svim sajmovima u Crnoj Gori i u inostranstvu, distribucija flajera i promo materijala u Turističkim info biroima, plasiranje informacija o događajima u JU Gradski muzej Mirko Komennović i Galerija Josip Bepo Benković putem elektronskih medija, TOHN, kao i izrada panoa za Gradski muzej Mirko Komenović na lukobranu Gradske luke Škver, samo su neke od aktivnosti ostavrene saradnjom dvije institucije.

Sve je to rezultiralo povećanim brojem posjetilaca, što je umnogome doprinijelo promociji kulture u Herceg Novom, zbog čega je uprava JU Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković zahvalna lokalnoj Turističkoj organizaciji.

– Takođe zahvalni smo TO Herceg Novi za podršku u realizaciji svečanosti “Starom kapetanu u čast” koja je 2. jula održana u bašti Muzeja „Dom Starog kapetana“ u Baošićima, u saradnji sa Mjesnom zajednicom Baošići. Muzej je te večeri posjetilo preko 150 posjetilaca, podsjećajući na vrijeme kada je za života kapetana Miroslava Štumbergera njegov dom bio veoma poznat i posjećen – ističu u ustanovi kulture u Herceg Novom.

Turistička organizacija Herceg Novi je bila pokretač i organizator manifestacije „Dani ruske kulture” koja je u aprilu 2018. godine prvi put organizovana u Herceg Novom. Gradska galerija Josip Bepo Benković je izložbom fotografija posvećenih porodici Romanov i održavanjem književnih večeri bila veoma posjećena u okviru te manifestacije, tvrde u rukovodstvu ove JU.

Organizovanjem besplatnih kurseva iz stranih jezika, TOHN je onima koji su u kontaktu sa turistima omogućila da obnove i učvrste znanje stranih jezika, te su tu mogućnost između ostalih iskoristili i vodiči zaposleni u Gradskom muzeju.

Kruna ovogodišnje saradnje između dvije ustanove je donacija Turističke organizacije Herceg Novi čiji je rezultat bogaćenje postavke Gradskog muzeja Mirko Komennović i Muzeja Dom starog kapetana Štumbergera, dodaju oni.

TOHN je po javnom pozivu za učešće u postupku raspodjele sredstava za realizaciju projekata valorizacije kulturne baštine, a na koji se JU prijavila, donirala Muzeju sredstva za kupovinu dvije makete jedrenjaka.

Maketa bokeškog jedrenjaka „Šambek“ je rad Saše Stefanovića iz Herceg Novog. Sa 11 topova i 3 latinska jedra, maketa jedrenjaka na kom je plovio čuveni kapetan iz Bijele, Petar Želalić, svoje je mjesto našla na odjeljenju za istoriju Gradskog muzeja.
Maketa jedrenjaka „Mletačka galija iz XVIII vijeka“ je rad Jerka Bogdanovića iz Herceg Novog i nastala je po nacrtu kapetana Miroslava Štumbergera. Miroslav Štumberger bio je predani istraživač i čuvar prošlosti ovih krajeva, inženjer, inovator, konstruktor i slikar, a takođe i pasionirani graditelj maketa starih jedrenjaka.

9 Komentari

  • Potrošiš 50 hiljada a zaradiš dvije. Izmisliš neki program pa učesnike računaš u posjetioce. Cijena karte puta broj posjetilaca bi trebalo da bude prihod. To se ne slaže pa zato kriju cifre.

   11
   3
  • U tekstu je toliko pravopisnih gresaka da je to strasno,uz to samo se prozimaju naduvani hvalosjevi. Da je znati za ciju je reklamu ovaj tekst?

   9
   4
  • Ljepse ce biti kada vas drugi budu hvalili.Ovako to se zvalo samoreklamerstvo.Danas je to marketing.Ali sve jedno.I prije i sad to je suplja prica.Bolje bi vam bilo da vidite sta dve treba popraviti/uraditi po Novome i to ucinite.Ovako,dzaba krecite.

   13
   1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code