Početna Turizam Dobra sezona, bolja naplata boravišne takse

Dobra sezona, bolja naplata boravišne takse

2

Predstvnici Ministarstva turizma i održivog razvoja, opštinskih inspekcija i turističkih organizacija zadovoljni su ostvarenim rezultatima ovogodišnje ljetnje turističke sezone, koju je, između ostalog, karakterisao rast naplate boravišne takse i smanjenje broja nelegalnih izdavaoca privatnog smještaja.

“Evidentiran je rast naplate boravišne takse, napredak u stanju komunalne čistoće, smanjenje broja nelegalnih izdavalaca privatnog smještaja, ali su navedeni i problemi sa kojima su susrijeću inspektori i komunalni policajci u svim opštinama”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Razmatrana su pitanja koja se odnose na realizaciju ovogodišnje ljetnje turističke sezone, sa posebnim osvrtom na uočene probleme, kao i druga pitanja od značaja za turizam i ugostiteljstvo.

Dogovoreni su češći sastanci kako bi se sve teme detaljnije obradile i naredna ljetnja sezona dočekala sa što manje primjedbi, kao i definisane aktivnosti za zimsku turističku sezonu i novogodišnje praznike.

U saopštenju Ministarstva sa sastanka nema podataka o ostvarenoj turističkoj posjeti, prihodima, niti o naplati boravišne takse.

2 Komentari

 1. Da nije zalosno bilo bi smjesno, nikad prljaviji grad nije bio a ti o standardu pricas moja Hotel Belavista, pa od smrada se ne moze opstat gdje god da prosetas.

  A ovi i TO se poceli svukuda gurat , sami sebe predlagat po skolskim savjetima i odborima su cak stigli.
  Pih

  10
  1
 2. Svaka čast opštini ove godine. Svi malo jači i skuplji smjestaji i restorani su bolje radili nego ranije. Ako neko nije zadovoljan nek poveca standard pa ce da vidi kako se radi.

  7
  11

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code