Dobri efekti prijema građana subotom: Loznička ulica u Zelenici će biti asfaltirana...

Dobri efekti prijema građana subotom: Loznička ulica u Zelenici će biti asfaltirana do Dana grada

8
Podijeli

Loznička ulica u Zelenici, za čije asfaltiranje se mještani bore više od 20 godina, će biti uređena i presvučena asfaltom do Dana Opštine Herceg Novi, epilog je dogovora mještana i gradske uprave. Potpredsjednik Miloš Konjević je danas obišao mještane, čemu je prethodio subotnji prijem, kako bi zajedno obišli trasu problematične ulice – saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Mještani tvrde da više od 20 godina, uprkos brojnim incijativama i zahtjevima, nisu dobili afirmativan odgovor iz lokalne uprave. Kako su se prisutni mogli uvjeriti na terenu, ulica, u dužini od cca 80 metara, se sada nalazi u jako lošem stanju. Problem predstavlja i nepostojanje kanala za odvod površinskih voda. Takođe, problem predstavlja i parkiranje na početku ulice, što onemogućava pješake sa teretom ili kolicima da prođu.

Picerija i restoran

Konjević je poručio mještanima da će na početku ulice u narednih par dana biti postavljeni stubovi koji će blokirati parkiranje, a da će ulica biti asfaltirana do Dana grada, kroz model zajedničkog finansiranja mještana i lokalne uprave.

Konjević je danas obišao nekoliko lokacija u Zelenici na kojima preduzeće “Vodovod i kanalizacija” radi na kanalizacionoj infrastrukturi. Urađeni su znatni pomaci: izgrađena je kanalizacija od Opačice do kluba penzionera, koja nije u funkciji i treba da se spoji sa glavnim kolektorom na magistrali. Dio naselja Baterija ima kanalizaciju koja se završava podmorskim ispustom pored marine Zelenika.

Takođe, na sledećoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi naći će se Odluka o utvrđivanju lokalnog javnog interesa za naselje Dragomir u Zelenici, čime će biti riješen problem vodosnabdijevanja u tom naselju.

8 Komentari

 1. A potok zatrpava narod i kolima izbacuje smeće kroz prozor, a kod kontejnera ostavi koji kauč i ostalo, dok svinje i kokoške zaudaraju pored 357 iz obližnje džungle od imanja. Kakav narod, takvi i izdanci na lokalnoj vlasti.

  8
  1
 2. Ma neka ga, neka se lentrava ako mu je to gušt, narodu je najvažnije da se problemi koliko toliko otaljavaju, pa taman da će na svaki metar puta postaviti i svoju bistu.

  8
  1
 3. Trebalo bi gospodin Konjevic da obidje cijelu Zeleniku. Pocnite od Poste u Zelenici do Dzorovog mosta. Pocnite od Primato prodavnice, od raskrsnice magistrale pored Tehnoservisa pored potoka do Djorovog mosta. Svi putevi vode do Dzorovog mosta. Svi ovi putevi su sa rupama, zakrpljeni , u uzasno losem stanju. Bukvalno prosipaju se. A da ne govorima da nigdje nema trotoara. Ljudi, pjesaci , djeca , zene sa kolicima, sklanjaju se od auta u zice i ograde. Nema se kuda proci. To je kao teksas. Sa izlivima fekalija na nekoliko mjesta. Sve losije od losijeg. Gospodine Konjevicu, samo prosetajte kroz Zeleniku . Ovakvu zapustenu i neuredjenu. Tek 31. 8. Su ocistili i okosili potok i to od prosle godine i pokupili smece. Na kraju sezone. Dobro ikada nego nikada. Toliko o organizaciji poslova. Jedino pohvala u svemu za sada direktora koji je organizovao odvozenje smeca . Za taj posao oko odvozenju smeca u zelenici pohvale za tog covjeka. On je to odlicno izorganizovao. Talvih ljudi treba vise na funkcijama. Ovo ostalo veze nema.

  9
  2

Ostavite komentar

*

code