Početna Društvo Dobri rezultati u sprovođenju projekta “Portodimare”

Dobri rezultati u sprovođenju projekta “Portodimare”

0

U Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom, na inicijativu Kancelarije za evropske integracije Vlade Crne Gore, tokom monitoring posjete predstavljene su aktivnosti koje je Morsko dobro do sada realizovalo u okviru “PORTODIMARE” projekta.

Foto: www.morskodobro.com

Kako je saopšteno iz ovog preduzeća, bilo je riječi o realizovanim projektnim aktivnostima, budžetu, finansijskim izvještajima, ciljnim grupama, postignutim rezultatima kao i aktivnostima koje treba realizovati u narednom periodu. Na kraju sastanka predstavnici Kancelarije za evropske integracije i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom izrazili su obostrano zadovoljstvo postignutim rezultatima kao i spremnost za nastavak saradnje.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom u okviru ovog programa sprovodi Interreg ADRION “PORTODIMARE” (GeoPORtal of TOols & Data for sustainable Management of coAstal and maRine Environment – Geoportal alatki i podataka za održivo upravljanje životnom sredinom obale i mora). To je projekat čiji je cilj kreiranje zajedničke platforme (Geoportala) za podatke, informacije i alatke fokusirane na obalno i morsko područje Jadransko-Jonske regije, integrišući postojeće baze podataka, portale i alatke razvijene u prethodnim projektima koje je finansirala EU (SHAPE, ADRIPLAN i sl.).

Sastanku su prisustvovali Miloš Marković i Milena Iličković iz Kancelarije za evropske integracije, zaduženi za praćenje realizacije projekata u okviru Jadransko-Jonskog transnacionalnog programa – Interreg ADRION i direktor Javnog preduzeća Predrag Jelušić sa saradnicima.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code