DOBRI USLOVI ZA PRIVREDNU SARADNJU ESTONIJE I KOTORA

DOBRI USLOVI ZA PRIVREDNU SARADNJU ESTONIJE I KOTORA

170
0
Podijeli

maja catovic1Turisti iz Estonije koji bi posjetili Kotor imali bi priliku da pored prirodne ljepote vide i mnoge kulturno-istorijske spomenike – rekao je tokom posjete Kotoru predsjednici Mariji Ćatović ambasador Republike Estonije za Crnu Goru, Artija Hilpusa.
Poseban je kvalitet i ukus mediteranske hrane, te izuzetna vina i moguć je njihov izvoz na inostrano tržište. S obzirom da je ekonomija Estonije stabilna, postoje odlični preduslovi za uspješnu privrednu saradnju, smatra Hilpus i zato očekuje ponovne susrete.

Estonskom ambasadoru ovo je druga posjeta kotorskoj opštini i naročito je zainteresovan za privredne grane i za najznačajnija zanimanja stanovnika Kotora.
Govoreći o prilikama u kotorskoj privredi predsjednica Ćatović rekla je da su u Kotoru naročito razvijeni turizam i pomorstvo i da su to ključne privredne grane.
– Uspješna je i proizvodnja kliznih ležajeva u fabrici “Daido metal”, koja je u japanskom vlasništvu, trgovina nafte i naftnih derivata u vlasništvu grčke kompanije, kao i tradicionalna proizvodnja maslinovog ulja i proizvodnja vina – predstavila je gostu iz Estonije, Ćatovićka.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code