Dobro usidreni bicikl

Dobro usidreni bicikl

3
Podijeli

Onomad sam prošao pored tvrđave Forte Mare i vidio zaista skurilnu scenu – pravu novsku škercu! Naime, neko je za ogromno sidro, koje je na podestu istočno od tvrđave postavljeno u dekorativnu svrhu privezao svoj sportski bicikl…

Scena u stilu Monthy Pitona, mada sumnjam da je vlasniku bicikla to bio cilj. On je jednostavno htio da koliko-toliko sigurno na određeno vrijeme ostavi svoj bicikl. Sidro je u svakom slučaju prepreka onome ko namjerava ukrasti bicikl. Ali, sa jakim kliještima nije ama baš nikakav problem prekinuti čelični kabel kojim je bicikl privezan za sidro. Pa mi onda pade vesela ideja na pamet: da neko prekine kabel pa ostavi bicikl i ukrade – sidro!

Picerija i restoran

To bi bila vijest koja bi obišla svijet! Neko je poodavno rekao da kada pas ugrize poštara – to nije vijest za novine. Ali, kada poštar ugrize psa – to je već vijest za medije širom svijeta!

Nisam baš siguran da bi novski poštari bili voljni da se tako proslave u svijetu… A i ko bi ukrao sidro od barem pet stotina kila?! Možda neka dobro raspoložena reprezentacija dizača tegova na odmoru u Herceg Novom? Ili možda čak i đeca? Šta znaju đeca šta je pet stotina kila?!

P.S  Na sidru sam pronašao dva podatka o težini: na jednom mjestu 365 kila, na drugom skoro tona…

3 Komentari

 1. Povodom ovog teksta zelim da vam dam predlog da umjesto sto se na kulturan nacin rugate sa narodom , bolje bi bilo da postavite “parking”za bicikla gdje bi vlasnici istih mogli na kulturan nacin da ostave i obezbjede svoje biciklo dok obave ono sto moraju.
  Posto je opste poznato da je kod nas gorivo luksuz , a luksuz je i naci i platiti parking u nasem gradu , ljudi su prinudjeni prevoziti se biciklima do odredista, a sve se cesce desava da bicikla (cak i iz dvorista kuca ) budu ukradena.
  Posto policiji to nisu dovoljno vrijedne otudjene stvari jer oni se ne bave kradjama do 200e , lopovcicima se osladio lagani posao tako da vrlo cesto ukradena bicikla mozemo pronaci u Tender Oglasim.
  Prema tome , kao sto rekoste ,
  Opecen na mlijeko i u jogurt duva !!!

  23

Ostavite komentar

*

code