Početna Društvo Dodatni rad prosvjetnih radnika treba transparentno nagraditi, po jasnim kriterijumima

Dodatni rad prosvjetnih radnika treba transparentno nagraditi, po jasnim kriterijumima

4

Inicijativa Sindikata prosvjete da se sodatni rad prosvjetnih radnika adekvatno nagradi je sasvim prihvatljiva, ocijenili su iz Ministarstva prosvjete.

Taj stav saopšten je i u ranijim razgovorima sa Sindikatom, jer je procjena da ljudi koji nose najveći i dodatni teret trenutne situacije u školstvu, treba da imaju i dodatnu motivaciju za rad.

“Sa druge strane, potrebno je ustanoviti da li je i u kom obimu moguće opredijeliti ta sredstva, što će svakako biti predmet dijaloga sa Sindikatom i ostalim subjektima, koji ćemo inicirati”, kazali su iz Ministarstva.

Potrebno je i precizirati jasne kriterijume na osnovu kojih bi se eventualno obračunavao dodatni rad.

“Takođe, neophodno je da ti kriterijumi u svakom momentu budu potpuno transparetni i jednaki”, naglasili su iz Ministarstva.

Iz Ministarstva su kazali da vode računa o interesima djece, ali i onih koji ih obrazuju, zajedno sa roditeljima, vaspitavaju.

“Tako su i u prethodnom periodu uvećane zarade prosvjetnih radnika, dodijeljen veliki broj nagrada nastavnicima kroz Fond za kvalitet i talente, ali i održavana konstantna i kvalitetna saradnja sa Sindikatom, a tako će biti i ubuduće”, zakljućuju iz Minstarstva.

4 Komentari

 1. Nije bama tesko radit sa djecom to smo izabrali al je tesko kada dodje jedna kazi MAJKA i buni se da se djetetu mjeri temperatura na celo jer ona misli da zna bolje dje treba… BOLJE DA SE LATI SERPE DOK JE DJETE U SKOLI A KAD JOJ SE VRATI IZ SKILE NEK UCI NESTO SA MALOM..

  1
  1
 2. Sve je to rad u prosveti: i kontrolni i konsultacije i priprema. O kakvim “dodacima” se radi? Odgovornost prebačena na roditelje koji treba da rade sa đacima kući. Sve razumijem, ali i ostale profesije su u koroni takođe. Prosvetari (čast izuzecima) sa toliko godišnjih raspusta, državnih praznika, drugih benefita (privatnih časova itd) ipak su daleko od zahteva privatnih firmi i dužeg radnog vremena. Sada treba da plaćamo njihov online rad, a školstvo i znanje mladih nikad gore (opet čast izuzecima).

  1
  7
 3. Najgore su prošli nastavnici u velikim školama koji imaju u jednoj smjeni redovnu nastavu a u drugoj online nastavu,plus trebaju da održe konsultacije,kontrolne i pismene…uz to radne subote! Radni dan im traje otprilile od 15 -18 sati

  10
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code