Početna Društvo Dodjela diploma devetoj generaciji studenata Fakulteta za menadžment

Dodjela diploma devetoj generaciji studenata Fakulteta za menadžment

16

U prostorijama Fakulteta za menadžment u Poslovnom centru Gaudi u Meljinama upriličena je danas svečana dodjela diplomaza devetu generaciju studenata za III, IV i V godinu. Diplome su uručene za 33 studenta na osnovnim, 25 na specijalističkim i 2 na magistarskim studijama.

Dekanica Irena Petrušić kazala je na dodjeli da je Fakultet ove godine upisao desetu jubilarnu generaciju, te da je za proteklu deceniju savladao brojne prepreke, osnažio i razvio se:

– Do sada je diplomiralo preko 300 menadžera, 200 specijalista u oblasti poslovnog menadžmenta, te oko 40 magistara nauka. Planovi za budućnost su veliki i mi smo u tom smislu tek počeli put. Naš pogled u budućnost vidi Fakultet za menadžment kao najprestižniji u regionu, te vas pozivam da svi zajedno, vi kao diplomci a mi kao profesori i zaposleni na Fakultetu, gledamo u budućnost i radimo sve što je u našoj moći da ova vizija jednog dana postane stvarnost, težeći neprekidno ka novom i boljem. Čeka nas borba na tržištu obrazovanja. Treba da dokažemo koliko smo dobri. Tu računamo na naš najvrijedniji resurs, na naš proizvod – na naše diplomce – navodi Petrušić.

Ona je pozvala diplomce da i nastavku karijere ostanu u kontaktu sa Fakultetom, na čiju pomoć uvijek mogu računati, da održavaju međusobni kontakt, pomažu jedni drugima, zajedničko iskustvo studiranja prenesu u profesionalni život, te da u svakoj komunikaciji i onome što rade čine dobra djela i veličaju ime Fakulteta:

– To ime dijelimo svi na isti način, mi koji radimo ovdje i vi koji to ime, nakon završetka Fakulteta, nosite sa sobom. Zato je na svakom diplomcu velika odgovornost za sliku o njemu, sliku koja će vas pratiti kroz čitavu karijeru. Mi ćemo se odavde truditi da se naš brend razvija i podrži uspjesima i kvalitetom, da ga ponosno nosite i da budete ponosni što ste završili upravo ovaj Fakultet. Koliko smo svi bili uspješni u ovom poslu vidjeće se iz toga kako tržište vrijednuje naše menadžere. Do sada, ta je ocjena bila odlična – ističe Petrušić.

Čestitajući diplomcima, dodala je da su savladali još jednu životnu prepreku, da su sada ”bolje naoružani, a sljedeće prepreke savladavaće lakše”:

– Temelj je jako važan i sada ga imate. Sve ostalo je na vama. Budite dobri ljudi, pomažite i dajte, vratiće se sigurno. Želim vam svako dobro u životu, zdravlje i ličnu sreću. Za profesionalni uspjeh ne brinem – bili ste u dobrim rukama. Vjerujte u sebe kao što mi vjerujemo u vas – zaključila je Petrušić.

Dodjelu diploma uveličao je i hor Muzičke škole, koji je izveo crnogorsku i himnu studenata “Gaudeamus igitur”.

16 Komentari

  • A ima ih vala i sa drzavnim fakultetima koji ne znaju uplatnicu da popune. Danas ni fakultet nije mjerilo. Sve je do covjeka, koliko se trudi, koliko je ambiciozan i koliko zeli da nauci. Nazalost mnogo ih nepismenih upravo i sudi o ovima koji imaju fakultete, a ni sami nisu nidje prispjeli.
   Tako da….o’svom poslu najbolje…

   6
   1
  • Pa ti ne mozes ni u prodavnicu, a ne u opstinu s obzirom da pises “neznaju”. Sta vas briga ljudi gdje je kakav kadar,necete platit racune od ljubomore.

   2
   1
 1. Cestitke studentima na uspjehu, a vi isfrustrirana gospodo koji obezvrjedjujete tudji uspjeh ispunjavajuci na taj nacin licne frustracije, fokusirajte se na sebe i svoj uspjeh, pustite omladinu da sami izaberu svoj put. A ukoliko smatrate da pomenuti fakultet moze da zavrsi svako na ovaj ili onaj nacin, upisite isti, zavrsite ga sa najvecom ocjenom. A do tada…pst!

  11
  4
  • Bravo za komentar! Jako lijepo receno. Zalosno je sto u ovom gradu postoji sve vise onih koji se kriju pod laznim imenima iza raznih profila pokusavajuci da ospore sve ono lijepo i dobro sto drugi postignu. Dok smo tako jadni nema nama srece.
   A sto se ovih studenata tice, njima zelim mnogo srece i da ne zavrse kao ovi pametnjakovici koji odlaze iz rodnog grada,zemlje…usavrsavaju se na “velikim” drzavnim fakultetima a od drzave ni posla ni podsticaja za te iste mlade.
   Onaj koji na vrijeme shvati da je svejedno koji si fakultet zavrsio, da je sve do osobe kao individualca i da je u zivotu sve sreca,pomalo truda i nazalost veza i novac taj ce i nekako da prodje u zivotu , a ovi ostali se dzabe nerviraju.
   Mogu i dalje da masu ispred nosa ostalima sa diplomama drzavnih fakulteta, dok ljeti odrade samo sezonu,a zimi ispijaju kafe po setalistu na mamin i tatin racun.

   9
   2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code