Početna Društvo Dodjela gradskih priznanja: Predložen jedanaestogodišnji dječak, najviše prijedloga za Ljiljanu Krstić

Dodjela gradskih priznanja: Predložen jedanaestogodišnji dječak, najviše prijedloga za Ljiljanu Krstić

11

Za dodjelu Oktobarske nagrade opštinskoj komisiji stiglo je čak 18 prijedloga, dok su za Povelju grada komisiji stigla dva prijedloga, potvrđeno je Radiju Jadran iz komisije.

Najveći broj prijedloga za dodjelu Oktobarske nagrade stigao je za Ljiljanu Krstić, inače osnivačicu i predsjednicu NVO Zrak sunca. Nju je predložilo 10 organizacija: NVO Udruženje žena Riza Bijela, NVO Nada, Udruženje roditelja i djece sa teškoćama u razvoju, NVO Ksena, Savez udruženja roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju Podgorica, NVO Udruženje roditelja djece sa teškoćama i smetnjama u razvoju Podgorica, Grupa građana Herceg Novog, NVO Evropski dom Tivat, KUD Igalo i Kulturna mreža Bijela.

Klub dobrovoljnih davalaca krvi i Fondacija Iva Bijelić predložili su dugogodišnju patronažnu sestru, Ružicu Zeleniku.

MZ Đenovići predložila je Mjesnu muziku Đenovići.

HVO Stupovi i i NVO Miholjski zbor Tivat predložili su jedanaestogodišnjeg dječaka Miloša Bogdanovića.

Mjesna zajednica Zelenika – Kuti predložila je Neđeljka Kočetanovića.

Gradska biblioteka i čitaonica Herceg Novi predložila je dugogodišnju profesoricu Višnju Kosović.

Dječiji dom Mladost iz Bijele predložio je Zoricu Lučić Norstread.

Za dodjelu Povelje Herceg Novog stigla su dva prijedloga: Mjesna zajednica Herceg Novi predložila je nedavno preminulog bubnjara Dragoljuba Đuričića, a Gradska biblioteka i čitaonica Vladimira Roganovića.

Dostavljanje prijedloga okončano je juče, kada je istekao rok.

Oktobarska nagrada dodjeljuje se fizičkim i pravnim licima sa prebivalištem odnosno sjedištem na teritoriji Opštine Herceg Novi. Nagrada se može dodjeliti i pojedincima koji ne žive na području Opštine Herceg Novi, ako njihova ostvarenja imaju poseban značaj za ovu Opštinu.

Počasnom građaninu dodjeljuje se Povelja Herceg Novog.

U jednoj godini mogu se dodjeliti najviše tri nagrade i jedna Povelja.

Ista nagrada i Povelja istom licu može se dodjeliti samo jedan put, za istu vrstu ostvarenja.

11 Komentari

 1. Niko se nije sjetio Petra Plavršića.U poslednje dvije godine nijedan autor koji nešto piše o Boki ili Herceg-Novom nije izostavio da citira neke navode i zaključke iz njegove knjige.Slavu bokeških,a posebno novljanskih kapetana je ovjekovječio svojim djelom i obzdanio čitavom svijetu.Doduše,nije krv nikada davao.

 2. Oktobarska nagrada NIJE NAGRADA ZA HUMANITARNI RAD, a vec se godinama u nazad pretvorila upravo u to! PROCITAJTE STATUT, sram vas bilo neznalice, kad nam je grad spao na to da su svi iz njega pobjegli onda misevi kolo vode, obrazujte se vec jednom! Ustanovite novu nagradu ZA HUMANITARNI RAD a ne ovako da izbjegavate nagraditi sustinu jer do sustine vas interesno-trivijalni mozak ne dopire! SUSTINA GOSPODO IZ KOMISIJE SUSTINA, A PO MALO I STATUT!

  36
 3. Ova komisija bi trebala neke prijave i da odbaci. Kako moze dijete od 11 g da uopste udje u konkurenciju za nagradu. Znalo se nekad ko moze biti predlozen i ko moze dobiti ovo priznanje. Nemojte da nam se rugaju da biramo djete od 11g, njega cemo birati za 50g kad se dokaze, a sad neka se igra i uci. To mu je jedini zadatak!!! A gdji Ruzici cestitam, ovo je njena nagrada.

  33
  1
 4. Svake godine u uzi krug ulaze neki davaoci krvi i slicne gluposti. Zaista svaka cast na toj pozrtvovanosti ali to je cin za neku drugu nagradu, ne za ovu…

  26
  1
 5. Djecak je dobro dijete koje neko trosi u politicke svrhe. Njemu treba da idu nagrade u sportu, recitovanju, takmicenja za darovitu omladinu u vjestinama i znanju, a ne u tome sto su ga vukli po litijama! Milosu svaku srecu zelim i da ga odrasli ne umore. Srecno momcino.

  57
  2
 6. E “svašta” čovjek može pročitati i u tekstu koji, bar po naslovu, odaje utisak ozbiljnosti. A ono – da padneš sa stolice od smijeha!
  Odakle samo ideje pojedinim predlagačima, živo me zanima?
  Za nevjerovat’!

  29

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code