Početna Sport Dodjela nagrada najboljim hercegnovskim sportistima

Dodjela nagrada najboljim hercegnovskim sportistima

1

Najboljim sportistima i klubovima u Herceg Novom za 2019. godinu biće večeras dodijeljene nagrade na svečanosti koja će u Dvorani Park početi u 18 h. Dodjela nagrada dio je programa 51. Praznika mimoze.

Član Karate kluba „Bijela“, Nemanja Mikulić, najuspješniji je sportista Herceg Novog za 2019. godinu.

U kategoriji najuspješnijih sportista priznanja će dobiti i: Đuro Radović, Vladan Spaić, Dimitrije Obradović (vaterpolo), Milivoj Dukić (jedrenje), Milica Tufegdžić (odbojka), Anđela Antunović (plivanje), Jovana Savković (košarka), Dilan Prašović (boks), Bojan Vulović (karate), Bogdan Seratlić (boćanje), Aleksandar Milosavljević (sportski ribolov), Filip Radulović (stoni tenis), Jelena Tomašević (triatlon), Nikola Perišić (streljaštvo) i Miomir Savić (šah).

Najuspješniji novski kolektiv je Plivački-vaterpolo klub Jadran Carine.

Priznanje za najboljeg trenera pripalo je Vladimiru Gojkoviću, treneru Jadrana u prvom dijelu sezone i selektoru seniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore.

Za ambasadora novskog sporta u inostranstvu, odnosno najboljeg novskog sportistu koji brani boje kluba van grada, izabran je vaterpolista Miloš Šćepanović, koji je trenutno član francuskog Marseja.

Sportski radnik godine je Ranko Boca, osnivač Stonoteniskog kluba Novi.

Nagradu za životno djelo dobio je Fuad Agić (Fudbalski klub Igalo), a posthumno priznanje pripalo je bokserskom radniku Fehmiju Huseniju.

Plakete će biti uručene Fudbalskom klubu Igalo povodom 90 godina postojanja, Aleksandru Matkoviću za doprinos razvoju fudbala u Zelenici i Vaterpolo klubu Kumbor koji je amaterski prvak Crne Gore.

Priznanja će biti uručena i perspektivnim sportistima, mladim nadama za koje se smatra da predstavljaju budućnost sporta u gradu.

Odluku o nagradama donio je žiri za dodjelu godišnjih priznanja u oblasti sporta, koji čine aktivni sportski novinari i sekretar za društvene djelatnosti i sport, Darko Klasić.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code