Početna Sport DODJELJENA PRIZNANJA NAJBOLJIM SPORTISTIMA HERCEG NOVOG

DODJELJENA PRIZNANJA NAJBOLJIM SPORTISTIMA HERCEG NOVOG

0

Foto: hercegnovi.meMeđu velikim brojem dobrih sportista Žiri nije imao lak zadatak da izabere najbolje u prošloj godini, kazala je na svečanosti dodjele priznaja, potpredsjednica Opštine Herceg Novi, dr Tamara Vujović čestitajući nagrađenima.

Ona je poželjela svima da nastavite putem najboljih, da ostanu uporni, da istrajavaju i da nikada ne odustaju. Zahvalila se sportistima koji njeguju sportsku tradiciju u Herceg-Novom i proslavljaju decenije uspješnog rada i ogromnog zalaganja.
Najbolje hercegnovske sportiste pozdravio je i predsjednik opštine Nikola Gojković i čestitao im na rezultatima koje su postigli.

VERA KOSAĆ LUČIĆ – PRIZNANJE ZA ŽIVOTNO DJELO

Posebno je pozdravio gospođu Veru Kosać Lučić, koja je, kako je kazao i njemu bila profesorica. Uručio joj je priznanje za životno djelo. Video zapis o njenoj izuzetnoj sportskoj i životnoj priči kada je kao mlada plivačica „Jadrana” osvajala priznanja i medalje širom nekadašnje Jugoslavije izazvao je brojne aplauze publike u dvorani „Park”. To je prvi put da se neko sjetio ove izuzetne hercegnovske plivačice nakon skoro šest decenija. Daleke 1956.g. ova skromna žena ispunila je normu za učešće na Olimpijskim igrama u Melburnu, ali sticajem okolnosti nije otputovala. Potonje generacije Novljana pamte je kao izuzetnu pedagoškinju, profesoricu koja im je predavala geografiju.

I JOŠ DOSTA NAGRAĐENIH SPORTISTA, KLUBOVA, NOVIH NADA…

Po odluci Žirija koji su činili sportski novinari, predstavnici opštinskog Savjeta za sport i Sekretarijata za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu za najboljeg sportistu proglašen je kik bokser Filip Kovačević koji je osvojio srebrnu medalju na svjetskom kupu WTK u Italiji. Za najuspješniji sportski kolektiv proglašen je VK „Jadran” a za sportski događaj godine Evropsko prvenstvo u mini fudbalu održano u Igalu. Trener godine je Vladimir Gojković iz VK Jadran koji trenira i mladu reprezentaciju Crne Gore, a priznanje za sportskog radnika godine dobio je Danilo Mitrović, član Kluba „Jugole Grakalić” jedan od osnivača Saveza za sportski ribolov na moru.
Za ambasadorku hercegnovskog sporta proglašena je košarkašica Ana Dabović, po izboru FINE treća igračica svijeta, koja je protekle godine svojim uspješnim nastupima pronosila slavu našeg grada u svijetu. Nedavno je potpisala ugovor sa klubom iz NBA lige i tako postala prva žena profesionalac u košarci iz Herceg Novog i Crne Gore.
FK Orjen iz Zelenike, koji baštini tradiciju FK Obilić osnovanog 1924. god., dobio je priznanje za značajan jubilej koji je prošle godine obilježio- 90 godina rada i postojanja.
Među najboljim sportskim hercegnovskim klubovima našli su se i Streljački klub na leteće mete Herceg Novi, Košarkaški klub Primorje, Ženski košarkaški klub Primorje i Stonoteniski klub Boka. Na listi od 10 najuspješnijih sportista su i Darko Boroje koji je osvojio bronzanu medalju na svjetskom prvenstvu u kik boksu, jedriličar Milivoj Dukić, vaterpolisti Jovan Sarić, Slaven Kandić, Stefan Pješivac, kapiten streljačkog kluba na leteće mete Nikola Perišić, kapiten i vođa omladinskog FK Igalo Milo Đurković, alpinista, maratonac iz Alpinističkog kluba Niskogorci Janko Gardović i Luka Čupić iz Triatlon kluba Herceg Novi.
Uručena su i priznanja za najbolje sportske nade mladim sportistima – juniorskim vaterpolo reprezentativcima Vladu Popadiću, Aleksi Ukropini, Petru Mijuškoviću, Nikoli Moskovu, plivačicama „Jadrana” Anđeli Antunović i Jovani Terzić, bokseru Nebojši Đedoviću, košarkašicama Nataši Radović i Jovani Đurišić, odbojkašici Veri Sekulić, Ani Danilović iz Jedriličarskog kluba „Jovo Dabović”, Milošu Peroviću iz FK Obilić, košarkašima „Primorja” Janku Čepiću, Iliji Gardašević, Jovanu Konjeviću, Vojislavu Vidoviću iz Džiu džica kluba Panda, i teniseru Vukanu Zavišin iz TK Herceg Novi.

Foto: hercegnovi.me

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code