Početna Kultura DOGAĐAJI KULTURE U BOKI I BUDVI

DOGAĐAJI KULTURE U BOKI I BUDVI

0

teatarPregršt kulturno-zabavnih manifestacija i večeras u Boki i Budvi. Izdvajamo premijeru na festivalu Grad teatar Budva, zatim dešavanja u okviru kotorskog Dječijeg pozorišnog festivala, a tu je i najava za ponovno igranje jedne od najgledaniih predstava sa Purgatorija. BUDVA

Na Trgu starogradskih crkava, u 22 časa premijerno će biti izvedena predstava ”Uspavanka za Vuka Ničijeg”, koju je režirala Đurđa Tešić, po istoimenom romanu crnogorske spisateljice Ksenije Popović. Kako je rečeno na konferenciji za novinare, ovim komadom nastavlja se dugogodišnja dobra saradnja između budvanskog festivala “Grad teatar” i Narodnog pozorišta iz Beograda, koje je izvršni producent predstave. U glavnim ulogama vidjećemo Viktora Savića (Vuk), Mariju Vicković (Klara), Vanju Milačić (Ana), Bojana Krivokapića (Ćoro) i Pavla Jerinića (David). Scenografiju potpisuje Boris Maksimović, kostime Sara Kurtović, a muziku Vladimir Pejković.
Glumica Marija Vicković očekuje da će se za predstavu tražit karta više i ovdje u Budvi, i u Beogradu.
– Kada sam pročitala roman Ksenije Popović, dok još nijesam znala da ću igrati u tom komadu, priznajem da sam bila malo skeptična kako to može izgledati u pozorištu, jer mi je ta priča više filmska. Naravno, prevarila sam se, „Uspavanka za Vuka Ničijeg” je prava glumačka igra u kojoj će publika uživati – kazala je Vicković.
– Ovo je priča o tri mlada života čije se sudbine preplijeću u domu za djecu bez roditeljskog staranja. Tema romana i predstave je nešto što predstavlja tabu, nešto o čemu se ne govori previše javno, nešto za šta smatramo da se nikad ne dešava nama već uvijek nekom drugom – istakla je Ksenija Popović.

Picerija i restoran

KOTOR

Program se nastavlja i na festivalu pozorišta za dijecu u Kotoru.
U takmičarskom programu, večeras u 20 sati u Centru za kulturu, Pozorište mladih iz Novog Sada izvešće predstavu “Bajka o vitezu bez konja”, dok je “Princeza u zamku duhova” Pozorištanceta “Puž” iz Beograda na programu od 21 sat i 30 minuta na Ljetnjoj pozornici. U okviru pratećeg programa kotorskog festivala pozorišta za djecu, večeras će od 20 sati na Trgu od oružja biti održana modna revija za djecu, u organizaciji NVU “My day” Kotor i Afirmativnog centra iz Beograda. Na Trgu od oružja od 21 i 30 nastupiće Studio za moderan, ples, balet i mažoretke “Alisa” iz Kotora, a u 22 sata na Pjaci od kina, programom “Evo me” predstaviće se Dramska sekcija škole “Mladost” iz Tivta. Autorsko veče Jasminke Petrović iz Beograda “Od čitanja se raste” je na Pjaci od kina od 20 sati i 30 minuta.

HERCEG NOVI

U okviru ljetne kulturne sezone je svojevrsna revija, odnosno selekcija predstava Kotorskog festivala pozorišta za djecu u Herceg Novom kojoj je dat višeznačan naziv „Za djecu je DOBRO pozorište”.
– Prošle godine uz dvadesetogodišnji jubilej Kotorskog festivala, je konačno ostvarena saradnja sa menadžmentom najznačajnije manifestacije iz oblasti pozorišne umjetnosti za djecu kod nas. Sada smo u mogućnosti da djeci, Novljanima i gostima našeg grada ponudimo neke od najboljih predstava koje uopšte mogu da se dožive-saopštavaju iz JUK Herceg fest.
Tako će večeras u 21 čas u Amfiteataru hercegnovskog pozorišta biti prikazana predstava sa kotorskog Festivala za djecu, ”Pipi duga čarapa”- Teatar na decu i mladinci iz Skoplja’ .

TIVAT

U okviru „Purgatorija”, u četvrtak 11. jula u Atrijumu ljetnjikovca „Buća” u Tivtu biće izvedena pozorišna predstava tivatskog Centra za kulturu „Penelopijada”.
U predstavi za koju je tekst napisala Margaret Atwood, a režiju Dragana Varagić, igraju Dubravka Drakić, Tanja Bošković, Ivana Mrvaljević, Karen Bardak, Kristina Stevović, Jelena Simić, Smiljana Martinović i Vesna Vujošević. Početak je u 21 sat i 30 minuta.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code