Početna Društvo DOGOVOR U KONAVLIMA: ZAUSTAVITI OSCILACIJE U DOTOKU VODE SA PLATA

DOGOVOR U KONAVLIMA: ZAUSTAVITI OSCILACIJE U DOTOKU VODE SA PLATA

0

U Grudama su predstavnici opština Herceg Novi i Konavle, na čelu sa predsjednicima Dejanom Mandićem i Lukom Kordom, čelnicima HE Dubrovnik i vodovodnih preduzeća, dogovorili da režim vodosnabdijevanja hercegnovske opštine bude uredan, bez oscilacija u dotoku.

Dotok vode za Herceg Novi cjevovodom kroz Konavle bio je proteklih dana znatno slabiji. Snabdijevanje vodom nije bilo ujednačeno zbog povećane snage i produktivnosti hidroelektrane u Dubrovniku, kazao je Radiju Jadran predsjednik opštine, Dejan Mandić.
– Da se takva situacija ne bi ponovila i tokom ljetne sezone dogovoreno je tehničko rješenje, ugradnja još jedne pumpe, koja bi trebalo da riješi ovaj problem – rekao je Mandić.
Takođe, bilo je riječi i o pomjeranju roka za početak redovnog godišnjeg čišćenja hidrotunela Plat, prije juna, što je u interesu građana i turista u Novom. Međutim za konačan dogovor nadležni su u HE Trebišnjica.
Predstoji i posao na obnavljanju starog i dotrajalog cjevovoda od Plata ka Herceg Novom. Dogovor između vodovodnih preduzeća Herceg Novog i Konavala je da se obiđe trasa i utvrdi šta je sve neophodno za održavanje više od tri decenije starog cjevovoda kroz Konavle.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code