Početna Društvo Dograđen hidrantski vod kroz Savinsku dubravu

Dograđen hidrantski vod kroz Savinsku dubravu

5

U susret požarnoj sezoni hercegnovski „Vodovod i kanalizacija“ je dogradio postojeću hidrantsku mrežu kroz Savinsku dubravu, u dijelu park šume od glavnog puta do crkve Svetog Save i groblja.

– Izgrađeno je 150 metara cjevovoda DN 50 mm sa tri izlivna mjesta, za spoj vatrogasnog crijeva u slučaju gašenja požara. Dugo godina se već govorilo o potrebi dogradnje hidrantskog voda u istočnom dijelu Savinske dubrave, ali se uvijek činilo da je to suviše zahtjevan posao.

S jeseni će biti urađen nastavak do proplanka, u krajnjem istočnom dijelu šume, u dužini od oko 200 metara – kazali su u Vodovodu.

Radove je izveo tim od devet kopača, vodoinstaltera i radnika iz sektora mehanizacije. Rađen je iskop malim bagerom i ručno, a radovi su trajali tri radna dana.

5 Komentari

  1. A da napravite neke staze za setnju sprave za trening biciklizam paitball neki restoran kaldrmu rasvjetu okinete rizicna drva iznad staza .. sramota za opstinu kakav potencijal propada .. sram vas bilo!

    24
    3
  2. Odlično. Još da vatrogasci postave osmatrače ili kamere na Žvinje i Obosnik, pa da uštede sebi velike muke, a nama daju sezonu bez požara. Oni su jedna od onih službi kojoj svi želimo da rade što manje 🙂 .

    23

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code