Početna Naslovna Dok ne stigne dozvola za put, hotel na Žageru u Bijeloj dobija...

Dok ne stigne dozvola za put, hotel na Žageru u Bijeloj dobija još dva sprata

12

Teško izlazi iz nevolja ukrajinski investitor Roman Denkovkič, koji je prije pet godina dobio dozvolu za gradnju luksuznog hotela sa 70 soba i apartmana na lokaciji Žager u Bijeloj.

Zdanje je trebalo da primi goste još 2017. godine, ali gradnja je zastala od avgusta prošle godine. Najviše zbog neriješenih imovinskih odnosa za gradnju saobraćajnice pored hotela koja bi povezivala magistralu s donjim putem. Još je neizvjesno kada će to biti moguće, jer je investitor u sporu sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja koje bi trebalo da se odrekne ili traži nadoknadu za dio zemljišta na trasi saobraćajnice.

U međuvremenu, kako nam je kazao nadzorni inženjer Slaviša Ćorić, gradnja hotela će biti nastavljena nadogradnjom još dva sprata:

-Počinjemo raditi projekat nadogradnje dva sprata, što je omogućeno novim PUP-om opštine Herceg Novi. Plan je da se grubo završe još dva sprata u smještajnom dijelu uz magistralu. Mada ostaju problemi sa gradnjom puta i trafostanice. Zavisi da li će se uopšte realzovati investicija do kraja ili će se drugim načinom rješavati problem – naglašava Ćorić.

Investitor i Opština ne znaju šta da rade, jer je Ministarstvu rada i socijalnog staranja data na upravljenje mala parcela na trasi puta:

-Išli smo na alternativu da suzimo put samo na dijelu koji je naš i opštinski. Lokalna uprava nam je maksimalno izašla u susret. Ali smo uvidjeli da na taj način gubimo jedino mjesto za parking za autobuse, koji mora da ima hotel sa 5 zvjezdica.

Denekovičeva kompanija “Politropus Alternative” ne želi da smanjuje kategoriju objekta, a ne vidi drugo mjesto za autobuse osim uz pristupni put na njihovoj parceli.

-Pokrenuli smo sudski postupak koji vodimo sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, to ide svojim tokom i ne bih da komentarišem dok se ne završi. Mada, administartivni dio je jasan. Put je ucrtan prije više od 20 godina GUP-om Bijele i na to smo se oslonili kada smo projektovali naš hotel. Predlažemo odavno da mi sagradimo hotel , ali i put, a da zvanično opština bude investiotor, jer je to bitan pristup našem objektu ,ali i važna komunikacija za mještane – ističe Ćorić.

Do sada je ukrajinski invetsitor uložio više od sedam miliona eura, što je praktično mrtav kapital. Samo za plažu pola miliona eura.

Do novembra biće gotova projektna dokumentacija, a u idućoj godini dograđena dva sprata. Ali što vrijedi bez puta, parkinga za autobuse i trafostanice?

12 Komentari

 1. Svi novi hoteli preblizu su trasi magistralnog puta a planirala se treća traka.
  A novi PUP obogatio nadogradnjama i dogradnjama mnoge jake investitore

 2. Nekome očito smeta da to bude hotel s 5*. S jedne strane pričamo o turizmu, s druge kočimo razvoj istog. Sve zavisi ko gradi. Žalosno!

  27
  2
 3. Nekome očito smeta da to bude hotel s 5*. S jedne strane pričamo o turizmu, s druge kočimo razvoj istog. Sve zavisi ko gradi. Žalosno!

  13
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code