Početna Društvo Dok ne stigne iz vodovoda, za naselja na Luštici i ovog ljeta...

Dok ne stigne iz vodovoda, za naselja na Luštici i ovog ljeta 300 cistjerni s vodom

7

Domaćinstva na novskom dijelu Luštice, njih oko 70 sa 300 članova porodica, nastanjenih u 13 zaselaka, imaće i tokom ovog ljeta, u „najkritičnijem“, odnosno najsušnijem periodu od jula do septembra, obezbijeđeno dodatno snabdijevanje vodom iz cistijerni, po potrebi.

Vodu će dopremati firma Bogkomerc sa Luštice, koju zastupa direktorica Milica Bogetić, sa kojom je Opština Herceg Novi sklopila Ugovor o prevozu vode cistijernama domaćinstvima na Luštici, vrijedan skoro 15 hiljada eura, sa uračunatim PDV-om.

Na taj način će Luštičanima sa novskog dijela, uz privatne bistijerne, biti dostupno još oko 300 cistijerni vode, koliko je bila i dosadašnja praksa. Konkretno, svako od ovih 70 domaćinstava mjesečno dobije između dvije ili tri cistijerne vode, tj. po 10 kubika vode, dva ili tri puta mjesečno po domaćinstvu.

Podsjećamo da je lokalna uprava u ovoj godini planirala izradu projektne dokumentacije za rješavanje dva najkritičnija problema na Luštici – snabdijevanje vodom i izgradnju saobraćajne infrastrukture. Planom Javnih nabavki za 2018. za izradu projektne dokumentacije za putnu i vodovodnu mrežu na Luštici trebalo bi da bude opredijeljeno 100 hiljada eura.

7 Komentari

  1. Ni poslije 73 godine, računajući samo perio od 1945 godine, Luštica nije dobila vodu, a prije neki dan pročitah baš na ovom portalu da neko predlaže izdradnju podvodnog tunela i saobraćajno spajanje obala. Možda je trebalo izabrati najbolju lokaciju i podvodno spojiti Lušticu, napr. iz Meljina ili Kumbora i razvući cijevi po fazama. Hercegnovska opština je uzela “grdne pare” od građevinskih dozvola i poreza na promet nekretnina baš sa teritorije Luštice, pa se mogla izgurati jedna takva investicija. Požari iz prošle godine su napravili veću štetu na Luštici, a bila bi neuporedivo manja da se voda dovela na Lušticu, Bilo sa tivatske ili novske stzrane, a moglo je sa obje.

    14
    • Pravite 2 greške: jednu običnu, ne zove se to građevinska dozvola, nego Komunalno opremanje. Druga greška Vam je kardinalna: Komunalno opremanje ne služi za komunalno opremanje placeva, nego za plate. Nadam se da sam Vam približio.

  2. A sta je sa podorjenskim selima?Cekate sve u zadnji momenat da rijesite?Zasto se procedura oko izbora dostavljaca vode ne sprovede u proljece nego se ceka kad voda dodje na minimun da se pokrece tender i sve ostale zavrzlame i namjestanja poslova.Postoji li idje u svjetu vodovod a da nema svoju cistrjenu za vodu za pice nego ovaj nas u Herceg Novom???

    18
    • Uslov za dobijanje dozvole na Kamenom ili Vrbanju jeste da Regionalnom vodovodu uplatite 2% (oni to zovu 1%) od vrijednosti radova. A vodu s krovova fatamo u rezervare. Da te muka uhvati od licemjerstva i bezobrazluka!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code