Početna Društvo DOK SE VODI PREPISKA O NADLEŽNOSTI U ZGRADI NA TOPLOJ PRIJETI...

DOK SE VODI PREPISKA O NADLEŽNOSTI U ZGRADI NA TOPLOJ PRIJETI ZARAZA

0

Već peti dan u stambenoj zgradi u ulici Nikole Ljubibratića 40 na Toploj, suteren, odnosno prostor ispod atomskog skloništa poplavljen je fekalijama i otpadnim vodama, koje izbijaju najvjerovatnije iz starog wc ispod skloništa, koje se godinama ne koristi i devastirano je.

Nivo “vode” dostigao je skoro pedalj visine, a stanarima prijeti opasnost od zaraze, upozorava upravnik zgrade, Nail Ramičević. Kako nam je kazao kontaktirao je sve nadležne službe, počev od Komunalne policije, Vodovoda do sektora za vanredne situacije u Herceg Novom, ali uzalud, jer niko ne reaguje:
“Prije ulaza u atomsko sklonište, bio je mali wc za one koji borave u atomskom, ali za njegovim korišćenjem nikad nije bilo potrebe. U međuvremenu, to je sve devastirano – šolja je skinuta, a dolje su ulazili neki nepozvani ljudi godinama, smeće se gomilalo, vjerovatno je to sve zapušeno, i sada to sve dolazi na naplatu. Pravnik Opštine je dao svoje tumačenje da je to resor Ministarstva unutrašnjih poslova, pa je njima Komunalna policija dala nalog da to oni riješe”.
Načelnik Komunalne policije Zoran Bijelić kaže nam da je nalog za sanaciju poslat Sektoru za vanredne situacije, jer kako kaže wc je takođe pod njihovom ingerencijom.
“Oni će vjerovatno, ako imaju druge dokaze da to nije u njihovoj nadležnosti, uložiti žalbu na naše rješenje, a nakon toga moramo sačekati odluku drugostepenog organa, kakvu će oni donijeti odluku, da bi preduzeli dalje korake”.
U Sektoru za vanredne situacije nezvanično saznajemo da je wc površina za čije su održavanje zaduženi isključivo stanari.
Inspekcijski nadzor obavljen je 25. septembra kada je utvrđeno da se voda izlijeva iz wc koji se nalazi uz sklonište, kao i da je voda neprijatnog mirisa. Prema Bijelićevim riječima, u izvještaju Ramičevića je potvrđeno da nije riječ o prostorijama koje su zajedničko vlasništvo već o površini koja je u nadležnosti Sektora za vanredne situacije. Dan kasnije, nadzor je ponovo obavljen u prisustvu načelnice Sektora za vanredne situacije u Herceg Novom, Lidije Petrone, kada im je i uručen nalog za sanaciju. Ipak, u zapisniku nije navedeno pod čijom je ingerencijom “sporni” wc.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code