Početna Ekonomija Dokumentacija za poravnanje za kolektor, “teško” 2,3 miliona eura, kod KFW banke

Dokumentacija za poravnanje za kolektor, “teško” 2,3 miliona eura, kod KFW banke

18

Krajnji rok Opštini Herceg Novi za isplatu 2,3 miliona eura kompaniji Ćeltikćoglu kao odštetu zbog prolongiranja radova na kolektoru istekao je 10. aprila.

Kako je za Radio Jadran kazala potpredsjednica Opštine Herceg Novi, Danijela Đurović, sve radnje predviđene Anexom broj 7, na koji je SO Herceg Novi dala saglasnost Opština završene su u predviđenom roku.

– Nadzor, kao i Vodacom to su potvrdili. Dokumentacija za plaćanje je poslata KfW banci, od koje se očekuje uplata u narednih nekoliko dana. Izvođači su dobili nalog za nastavak radova i u toku su snimanja na dionici rivijere – navodi ona.

Pored nadzora, radove prati i Komisija za prethodno kontrolno ispitivanje izvedenih radova, koju je formirao predsjednika opštine, Stevan Katić u dogovoru sa preduzećima Vodovod i kanalizacija doo i Društvo za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture Opštine Herceg Novi, informiše Đurović.

Turski izvođač je u obavezi da radove na kolektoru nastavi najkasnije tri dana od uplate sredstava, te da posao, započet još 2012. godine, završi za 60 dana.

18 Komentari

  1. PROVJERITE ZA KOLIKO MILIONA EURA PRONEVJERE JE OPTUŽEN BIVŠI PRESJEDNIK OPŠTINE
    BUDVA RAĐENOVIĆ SA SARADNICIMA KADA SE U BUDVI GRADILO SLIČNO POSTRIJENJE ZA PRERADU OTPADNIH VODA.

  2. Ona priča još o kolektoru?? juče na protestima drži govor !!! Šta je ovo? Gospođo vi vladate ovdje ,valjda niste zaboravili,vi ste napravili stravičnu štetu gradu sa kolektorom,zadužujete građane,zapošljavate svoje kadrove,rodbinu kumove,plaćate popove,Cece i druge skoro milion evra,investitori bježe od vas,korupcija ne najgora do sada,A VI PROTESTVUJETE-PROTIV KOGA/ VJEROVATNO PROTIV SEBE

  3. Sačekajte ljudi sad će na red i fabrika u Meljinama. I tu bi mogli dodat 2-3 miliona. Ne znam je li ona gotova ili će za 60 dana. Sramota! Važno da niko nije kriv

  4. Građani koji biraju ovakvu državnu i lokalnu upravu moraju da plaćaju visoku cijenu. Državna i lokalna uprava se ponašaju kao ove crne rupe u svemiru koje gutaju sve što im je u dometu.

  5. Stvarno gosp. Đurovic da li imate imalo od obraza ??? Mislila sam da se vise necete nikada pojaviti da pricate,pogotpvo o kolektoru ?!!! do dada ste sve lagali,doveli do ove situacije i opet se javljate, nevjerovatno!!! Mi cemo da placamo i doplacujemo milione, lako je tako sa opstinskim parama, a mi magarci. Proteste treba napraviti protiv ove vlasti

  6. A svi li su vam ugovori takvi..i niko ne dobi otkaz ili da se provjerilo jeli bilo korupcije pa da ode u zatvor..nista nevjerovatno..

  7. Super ste ovo izveli. Zna li se ima li odgovornog za štetu od 2.3 miliona / dva vrtića i škola ba Igalu/ ili ni to jije bitno. Zna li se bar ko je izabrao SEMPRE kao podizvodjaca jer he sa njim sve počelo. Eno firma u NK mu se davno raspala.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code