Početna Oko nas Budva Dokumentarno edukativni film o budvanskoj Tunji

Dokumentarno edukativni film o budvanskoj Tunji

0

Mediteranski Dan Obale, u organizaciji Programa za zaštitu životne sredine Ujedinjenih Nacija (UN Environment) i Mediteranskog akcionog plana (MAP), obilježava se 25. septembra u zemljama Mediterana.

Uslijediće niz aktivnosti kojima je cilj informisanje i podizanje svijesti o značaju mora i obalnog područja kao prirodnog i društveno-ekonomskog resursa, čiji održivi razvoj predstavlja najaktuelniji izazov na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Ovim povodom Javno preduzeće za upravljanje morskim dobom Crne Gore, u srijedu 25. septembra, u sali Europa bioskopa “Cadmus Cineplex” u Budvi,  u 11 časova,  organizuje svečanu promociju dokumentarno-edukativnog filma o budvanskoj Tunji.

Kako saopštavaju iz Morskog dobra, cilj filma je promocija prirodnih i kulturno-istorijskih vrijednosti ovog područja, te unapređenje i ažuriranje informacija o stanju i ugroženosti morskog biodiverziteta same Tunje.

Film je urađen na inicijativu MZ “Stari grad” i NVO “Ekološko društvo – Budva”, u režiji Dušana Varde, po scenariju Slobodana Boba Mitrovića, a u produkciji Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code