Početna Društvo Domaći hotelijeri medicinskim radnicima iz „korona bolnica“ poklanjaju vaučere za odmor

Domaći hotelijeri medicinskim radnicima iz „korona bolnica“ poklanjaju vaučere za odmor

1

Inicijativom hotelske grupacije Casa del Mare, 16 hotela sa teritorije cijele Crne Gore medicinskom osoblju u COVID-19 bolnicama poklonili su ukupno 295 vaučera za višednevni boravak u njihovim objektima.

Foto: casadelmare.me

Kao izraz zahvalnosti za sve što čine da se kao država uspješno borimo protiv koronavirusa, medicinskim radnicima koji se brinu o pacijentima oboljelim od novog koronavirusa, naši hotelijeri su poklonili 295 vaučera za tri noćenja u hotelima sa 4 i 5 zvjezdica širom Crne Gore.

„Ovo je prilika za sve one koji su žrtvovali svoje zdravlje, porodični i lični život da stanu u prvu liniju odbrane od koronavirusa, da provedu vrijeme u lijepom ambijentu i, koliko je to moguće, nadoknade propušteno vrijeme sa svojim porodicama. Sve što su oni uradili i što i dalje rade, da sačuvaju zemlju i stanovništvo, dovelo je do toga da je Crna Gora zemlja sa najmanjom stopom smrtnosti od koronavirusa u Evropi. Ovo je naravno najznačajnije za opšti život stanovništva, ali ništa manje značajno kao poruka o sigurnosti nas kao destinacije i stabilnosti našeg sistema. Zbog toga smo smatrali da je ova inicijativa najmanje što kao hotelijeri za njih možemo učiniti – kazao je izvršni direktor i osnivač grupacije Casa del Mare, Nikola Milić.

On dodaje da je odziv kolega bio odličan i da nije bilo takvih njihovih reakcija, ni ova inicijativa ne bi bila uspješna. Ovo je vrijeme kada djelujemo i pobjeđujemo samo ako smo tim, a mi u hotelijerstvu ovom inicijativom smo pokazali da ovaj zadatak i te kako uspješno ispunjavamo, smatra Milić.

Vaučeri podrazumijevaju tri noćenja sa doručkom u hotelima širom Crne Gore, a fokus je na primorju. Osim grupacije Casa del Mare, akciji su se priključili: Budvanska rivijera, Montenegro stars, Chedi hotel, Falkensteiner Hotel, Hotel Adrija, Hotel Kalamper, Hotel HEC Residence Miločer, Hotel Pine, Hotel Regent Porto Montenegro, Hotel i vile Soa, HUMA hotel, Imanje Rakočević, Light House hotel, Hotelska grupa Perla Herceg Novi i Sun Village.

„Naši turistički poslenici su prepoznali napore Crne Gore u borbi za očuvanje javnog zdravlja, i u ovim vanrednim okolnostima još jednom su pokazali društvenu odgovornost i solidarnost,“ rekli su iz Nacionalne turističke organizacije.

Oni su zahvalili hotelskoj grupaciji Casa del Mare na inicijativi i svim hotelima na učešću:

„Očigledno, jedan je put Crne Gore, i u ovim i u svim drugim okolnostima, pokazati humanost kroz zajedništvo i sinergiju svih uključenih. Turistička privreda je zamajac sveukupnog razvoja Crne Gore, to je razlog da je Vlada Crne Gore veoma posvećena preduzimanju mjera da se sačuva naša turistička privreda u vremenu globalne zdravstvene krize, obzirom da je turizam jedna od strateških grana razvoja koja u značajnoj mjeri determiniše ukupan ekonomski razvoj naše zemlje,“ poručili su iz Nacionalne turističke organizacije.

Medicinari će svoje vaučere moći da iskoriste tokom predstojeće ljetnje sezone u skladu sa njihovim obavezama i kapacitetima hotela, davaoca vaučera, o čemu će ih poslodavci obavijestiti.

1 komentar

  1. E velikih humanista 😂 Jeftini markentinški populizam za medije. Što nisu podigli plate sopstvenim radnicima zadnjih 10 godina, zašto im ne plaćaju doprinose, zašto namještaju konkurse, i zašto zapošljavaju jeftinu radnu snagu da ne bi plaćali poreze državi i doprinose domaćim radnicima? Pitaju li se svi ovi hotelski lanci u kakvim im uslovima rade njihovi radnici i kako se odnose prema njima? Sramota, a ne humanost i solidarnost. Jednim populističkim markentinškim potezom neće izbrisati sve ove sramne stvari koje rade.

    19
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code