Početna Društvo Domu zdravlja Tivat poklon-posteri posvećeni borbi protiv pušenja

Domu zdravlja Tivat poklon-posteri posvećeni borbi protiv pušenja

0

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) je povodom petnaest godina od donošenja prvog Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, kao i nedavne primjene novog Zakona, odlučilo da dio uramljenih velikih postera koje posjeduje u borbi protiv pušenja pokloni JZU Dom zdravlja Tivat.

Direktorki ustanove dr Jasmini Anđelić uručen je dio uramljenih velikih postera koji se odnose na neke od petnaest održanih crnogorskih konferencija o kontroli pušenja, jubileje CDPR-a i 50 godina starog Društva Crne Gore za borbu protiv raka.

Takođe, sa njima su predati i posteri koji se odnose na prvi Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda od 8. avgusta 2004. godine.

– Svrha postera je da oplemenjuju prostorije i holove Doma zdravlja Tivat, ali i opominju na štetnosti po zdravlje koje uzrokuju duvan i pušenje, jer je to glavni dokazani uzrok za dobijanje kancera pluća, ali i mnogih drugih vrsta kancera – ističu iz CDPR-a.

Posteri koji su postavljeni u holovima Doma zdravlja Tivat služe i kao prevencija i kao opomena da se ne puši ne samo u tim prostorima, negoda se pušenje izbjegava uvijek i svugdje, dodaju oni.

Istovremeno svojim lijepim likovnim i estetskim rješenjima posteri imaju svrhu i da učine posjetu toj ustanovi prijatnijom.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code