Početna Društvo Don Siniša Jozić: Božić – događaj koji obnavlja život

Don Siniša Jozić: Božić – događaj koji obnavlja život

2

Božić je nesumnjivo najradosniji hrišćanski praznik, jer čini se da ga svi slave, oni koji manje ili više vjeruju, oni koji idu i koji ne idu u crkvu, kaže za Radio Jadran, župnik crkve Sv Jeronima, don Siniša Jozić.

U Božićnoj poruci/čestitki vjernicima, Jozić ističe da ovaj praznik nosi u sebi nešto radosti koje ovom svijetu uveliko nedostaje:

– Naime, rođenjem spasitelja nebo i zemlja postaju najbliži, jer se Bog učovječio da mi postanemo božiji stvorovi, tj. pobožanstvenjeni. Bog više nije dalek ili samo na nebesima, nego on postaje naš životni saputnik. Drugim riječima, Bog postaje dijete da se od djeteta učimo. To nam želi i Isus poručiti svojim dolaskom. Sve je djetetovo usmjereno na osobu, na radost i sreću što mu donose drage osobe. U dolasku ljubljene osobe za dijete počinje nebo na zemlji – kaže on.

Temeljna poruka i apsolutna novost Božića znači prepoznati spasitelja, Boga koji može saosjećati i spasiti čovjeka unutar njegovog života, njegovih izazova i njegovih problema.

– Zato je Božić tačka nade za svakoga čovjeka, jer božija riječ postaje djelo. U konačnici, ovi blagi dani postaju povlašćena prilika za razmišljanje o smislu i vrijednosti ljudskoga života, te čitave naše egzistencije. Zato se oraspoložimo i prihvatimo Božić kao radosni događaj koji je kadar obnoviti naš život – poručuje don Jozić.

On dodaje vjernicima:

– Želite li radosno proslaviti Božić? Nađite načina da budete nekome saputnik i sapatnik. Možda će to biti baš i bespomoćnom ćutnjom. Ali ako mognete, pronađite načina da to bude djelom.Od danas se ne možemo više ljutiti na boga, bezrazložno ga okrivljavati i upirati prstom u nebo, optužujući ga da je daleko. Ne, On je ovdje. On je prisutan. On je blizu. On je među nama. On je Emanuel – Bog s nama – zaključuje u Božićnoj poruci vjernicima don Jozić.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code